Karacakurt, şölene hazırlanıyor

Kırşehir'de Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği şölenlerin üçüncüsüne hazırlanıyor. Çok sayıd

Kırşehir'de Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği şölenlerin üçüncüsüne hazırlanıyor. Çok sayıda sanatçının katılacağı organizasyonla, 16 Mayıs Pazar günü Güzyurdu Köyü'nde gerçekleştirilecek.

Şölenle ilgili bilgi veren Karacakurtlar Derneği Başkanı Osman Yılmaz, "Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluş amacı bölgemizde Kırşehir ve Nevşehir'e bağlı olan 66 köyde yaşayan aynı aşiretin insanlarını bir araya getirmek, birbirleriyle kopuk olan iletişimlerini sağlamak, yetişen yeni nesile unutulan örf, adet ve geleneklerini yeniden hatırlatmak, unutulmamasını sağlamak, ihtiyaç sahibine kimsesize sahip çıkmak, bölge sorunları ile ilgilenmek Atatürk ilke ve inkılaplarını öğretmek, sosyal faaliyetlerde bulunmak, aynı aşiretin Urfa'da Mersin'de Maraş'ta Salihli'de yaşayan mensuplarını bir araya getirmek üzere 2004 yılında Mucur'da kurulmuştur." diye konuştu.

16 Mayıs'ta 3.'sü düzenlenecek olan Karacakurt Türkmen Şöleni'ne Türk Halk Müziği Sanatçıları Hüseyin Turan, Oğuz Aksaç, Nazlı Öksüz, Nahide Tokgöz, Metin Öğe, Aydın Çekiç ve Abdallar grubu ve halk oyunları ekibi katılacak.