İngiltere'de Carragher, King kadroda

İngiltere milli takımının Dünya Kupası finalleri için belirlediği 30 kişilik ilk aday kadro listesi açıklandı. Fabio Capello, üç yıldır milli formadan uzak kalan Jamie Carragher ve Ledley King'i de çağırdı

İngiltere milli takımının Dünya Kupası finalleri için belirlediği 30 kişilik ilk aday kadro listesi açıklandı. Fabio Capello, üç yıldır milli formadan uzak kalan Jamie Carragher ve Ledley King'i de çağırdı İngiltere milli takımının teknik direktörü Fabio Capello, Dünya Kupası finalleri için belirlediği 30 kişilik ilk aday kadro listesini açıkladı.

Capello, emeklilikten vazgeçirdiği Jamie Carragher ile birlikte kronik diz problemlerine rağmen savunma oyuncusu Ledley King'e kadroda yer verdi.

32 yaşındaki savunma oyuncusu Carragher, Steve McClaren tarafından kadroya alınmadığı için üç yıl önce milli takımı bırakmıştı. 29 yaşındaki King ise milli formayı son kez 2007'de giydi.

Capello, savunma oyuncuları Wes Brown ve Joleon Lescott'u  sakatlıkları yüzünden kadroya almadı.

Chelsea'nin kaptanı John Terry ile yaşadığı özel sorunlar nedeniyle bir süre önce milli takımdan affını isteyen Wayne Bridge aday kadroya davet edilmedi.

2006 Dünya Kupası'nda birinci kaleci olan Paul Robinson bu kez kadroya çağrılmadı. Capello kale için David James, Robert Green ve Joe Hart'ı tercih etti.

Sakatlıkları yüzünden durumları şüpheli olan orta saha oyuncuları Scott Parker ve Gareth Barry kadroda. Şu ana kadar hiç milli olmayan Manchester City'nin orta saha elemanı Adam Johnson, 30 kişilik listenin bir başka dikkat çeken ismi.

Kaleciler: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City).
    
Savunma: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (West Ham United), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Leighton Baines (Everton), Stephen Warnock (Aston Villa).
    
Orta saha: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), James Milner (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Gareth Barry (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Tom Huddlestone (Tottenham Hotspur), Scott Parker (West Ham United), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Adam Johnson (Manchester City), Shaun Wright-Phillips (Manchester City).
    
Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Darren Bent (Sunderland), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).

CNN Türk