Hintliler 'Hac için' Malezya'ya gidiyor

Asya'nın en gelişmiş Müslüman ülkelerinden biri olan Malezya, her yıl binlerce Hintlinin ziyaret akınına uğruyor. Yaşlısından gencine binlerce Hintli,

Asya'nın en gelişmiş Müslüman ülkelerinden biri olan Malezya, her yıl binlerce Hintlinin ziyaret akınına uğruyor. Yaşlısından gencine binlerce Hintli, başkent Kuala Lumpur'daki Batu Caves tapınağını ziyaret ediyor. Batu Caves'i ziyaret edip ibadet etmek, Hintlilere göre hac ibadeti olarak kabul ediliyor.

Kuala Lumpur'da, Hindistan dışındaki en büyük Hint tapınağı olarak kabul edilen Batu Caves tapınağı bulunuyor. Batu Caves'i ziyaret edip ibadet etmek, Hintlilere göre hac ibadeti olarak kabul ediliyor. Yaşlısından gencine her yıl binlerce Hintli, başkent Kuala Lumpur'daki Batu Caves tapınağını ziyaret ediyor.

Batu Caves'da Hintlilerin inancına göre en önemli tanrılarından olan Lord Murugu'nun en büyük heykeli de bu tapınakta bulunuyor. Tapınağa ulaşabilmenin yolu 272 basamaklı merdiveni tırmanmaktan geçiyor. Mağara içine yapılan tapınakta ise Hintlilere ait yüzlerce tanrı heykelleri ile mağarada yaşayan maymunlar dikkat çekiyor.

Hintlilerin dini bayramlar sırasında, büyük organizasyonlara ve festivallere ev sahipliği yapan Batu Caves, yerlilerin dışında Avrupa'dan gelen turistlerinde ilgi odağı oluyor.

Nüfusun çoğunluğunu Müslüman Malaylar'ın oluşturduğu Malezya'da, Hindular ve Budist Çinliler de nüfusun önemli bir bölümünü oluşturuyor. Ülkede camilerin yanı sıra, Hindu ve Budist tapınakları mevcut.