Gümüşhane'de Metef Fuarı Açıldı

Gümüşhane'de halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim kurumlarının bir yıl boyunca ürettikleri ürün ve eserler Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda sergileniyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, fuarı düzenlemekteki amaçlarının mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile mesleki ve teknik eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek olduğunu söyledi.
Yıldırım, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin Avrupa ülkelerinin gerisinde seyrettiğini belirterek "Avrupa'daki mesleki teknik eğitim okullarında okullaşma oranı yüzde 75 iken, bu oran Türkiye'de yüzde 40 civarındadır. Bizim amacımız ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitim oranını Avrupa ülkeleri seviyesine getirmektir. İlimizde 2009-2010 eğitim öğretim yılı itibarı ile ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilerin yüzde 40'ı genel lise, yüzde 60'ı mesleki liseleri oluşturmaktadır. Bu oran Türkiye ortalamasının 20 puan üstündedir" dedi.
Gümüşhane ve ilçelerde halk eğitim merkezi müdürlüklerince 153 sosyal kursun açıldığını belirten Yıldırım, bu kurslara 4 bin 27 kursiyerin katıldığını ve 687 kursiyerin belge aldığını söyledi. Mesleki kurslardan ise 139 kursun açıldığını, 2 bin 439 kursiyerin bu kurslara devam ettiğini ve bin 209 kursiyerin belge aldığını belirten Yıldırım, bunların yanı sıra 26 okuma yazma kursunun açıldığını ve 100 kişinin katıldığı bu kursların sonunda 69 kursiyerin belge aldığını sözlerine ekledi.
Fuarın açılışı, Merkez ilçe Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Vali Enver Salihoğlu ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Açılışın ardından fuarı gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar, öğrencilerin hazırladıkları eserleri incelediler.
Açılış programına, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum müdürleri, milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Fuarın Perşembe günü akşamına kadar ziyarete açık kalacağı öğrenildi.