Engelli Öğrencilerden Göz Kamaştıran Sergi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı resim, ahşap ve takı ürünlerinden oluşan sergi protokol mensuplarını hayran bıraktı.

Engelli Öğrencilerden Göz Kamaştıran Sergi
Gebze Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde sergi açıldı. Kaymakam Salih Karabulut, okula yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Adnan Köşker'e şükran plaketi verdi. Çok sayıda engelli ailesinin katıldığı açılışna konuşan Köşker, engelli çocuk büyüten ailelerin her türlü övgüye layık olduklarını belirterek, "Ben burada ayrıca öğretmenleri de tebrik ediyorum. Onları sevgi ve şefkatle eğittiğimiz zaman neler başarabileceklerini bizlere gösterdiler" dedi.
Kaymakamı Karabulut ise, engellilerin hayatının kolaylaştırılmasına yönelik son yıllarda hükümet tarafından ciddi kaynak aktarıldığını belirterek, "Engellilerin hayattan tat alabilmesi için onları öncelikle eğitmeli ve istihdam imkanı sağlamalıyız. Bir insan ancak başkalarına muhtaç olmadan, kendi ayakları üzerinde durabileceğini gördüğünde mutlu olur" diye konuştu.
Tören sonrası zihinsel engelli öğrencilerin yaptığı takı, ahşap ve resimlerden oluşan sergiyi gezen protokol üyeleri, öğrencilerin kabiliyetine hayran kaldı.