Demirci'de Bahar Şenlikleri

Demirci ilçesindeki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Eğitim Fakültesi'nin Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Prof

Demirci ilçesindeki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Eğitim Fakültesi'nin Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü de katıldı.
Celal Bayar Üniversitesi Dekanlığı önünde gerçekleştirilen programa Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yüksel Abalı, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, İl Genel Meclisi üyeleri Selami Kemer, Yüksel Küçükkaraca, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, fakültede 2009-2010 öğretim yılında yeni bir yönetim değişikliği olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu yönetim değişikliği ile birlikte fakültemizde öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönde gelişmelerini sağlamak için pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Fakültemizde öğretim sayısında da artış söz konusudur. Biz göreve geldikten sonra 12 tane öğretim elemanı göreve başlamıştır. Yine fakültemizde yeni bölümlerin açılması
noktasında girişimlerde bulunduk, 4 tane yeni bölüm açıyoruz. İlköğretim matematik bölümü, okul öncesi eğitimi, psikolojik danışmanlık rehberlik bölümü ve bilgisayar teknolojileri bölümleri açıldı."
Yeterli öğretim elemanına ulaştıklarında önümüzdeki yıl buralarda öğrenci almaya başlayacaklarını anlatan Yüksel Abalı, şunları söyledi:
"Fakültemizde toplum yararına çalışma programı adı altında İŞKUR ile ortak bir çalışma yaptık. Fakültemizin çehresini değiştirdik. Bu noktada belediye başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Buraların güzel olmasını onlara borçluyuz."
Manisa Valisi Celalettin Güvenç de, güzel bir eğitim sezonunu Türkiye'nin tamamlamak üzere olduğunu söyledi.
Okullarını bitiren, eğitim camiasına katılacak olan son sınıf öğrencilerini tebrik eden Güvenç, şunları söyledi: "Onlardan, ülkemizin her tarafındaki genç çocuklarımızın hizmet beklediklerini belirtmek istiyorum. Yeni bir hayat başlayacak yeni sorumluluklar sizleri karşılayacak."
Türkiye'nin, dünya coğrafyasının çok stratejik bir noktasında kurulmuş bir devlet, büyük bir devletin adı olduğunu anlatan Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyadaki gelişim ve değişimle beraber hepimizin de yeni anlayışları kavraması öncelik arz etmektedir. Yeni anlayış bireyin mutluluğunu esas alındığını barışın kardeşliğin demokrasinin yüceltildiği farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı hayatı birlikte paylaştığı bir dünya. Soğuk savaş dönemi artık geride kaldı. Siz sevgili gençlere bu
anlamda ülkemizin geleceği için çok çok önemli görev düşmektedir. Barışa katkı sağlamak anlamında, insanlarımızın aydınlanması anlamında, değişik toplum kesimlerinin arasında dayanışmanın hoşgörünün gelişmesi anlamında çok önemli görevler düşmektedir. Ve bilmelisiniz ki şu güzel eğitim yuvasında sizlere bu fakir milletin imkanları ile dört yıl boyunca önemli hizmetler verildi. Yeni ufuklar açıldı beyinlerinizde."
Artık bunu hayata geçirme zamanı geldiğini anlatan Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "Burada öğrenci olduğunuz süre içerisinde sizlerden beklediğimiz arkadaşlık ortamının gelişmesine katkı sağlamaktır. Okul idaresinin hukukun kurallarının geçerliliği için çalışmanız birlikte eğitime devam ettirmenizdir. Yine bilinmelidir ki devlet olarak kim olursa olsun hangi tarafta bulunursa bulunsun. Mevzuatı zorlayan hukuk dışı işlere heveslenen öğrencilik işini öncelikli işi görmeyip öteleyen. Başka işleri
önceliği olan, okulun huzurunu, emniyetini tehdit eden kim olursa olsun onların takipçisiyiz. Bu gün burada sizlerle bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ayrıca belirtiyorum. Ancak, bu tür işlerinde devlet olarak takipçisi olduğumuzu da herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü ben bir veli olarak sizlerin anne ve babalarınızın hangi zor şartlarla sizleri buralarda okutturduğunun farkındayım."
Bir tek gencimizin bile istikbalinin bizim için çok önemli olduğunu anlatan Güvenç, şunları söyledi: "Onu tehdit eden ona zarar verecek olan onun huzurunu kaçıracak olan hiçbir şeye müsamaha ve hoş görü göstermemiz mümkün değil. Bunun bilinmesini arzu ediyorum. Testi kırılmadan önce uyarı yapmayı bu ilin valisi olarak bir görev biliyorum. Okuluna giden, arkadaşına saygı gösteren, eğitimini ihmal etmeyen barışa, eğitime, huzura, kardeşliğe inanan herkese saygımız, sevgimiz sonsuz. İnanıyorum ki bu okulda
her geçen gün eğitim kalitesi daha da artacaktır. Siz mezun olanlar Anadolu'da önemli hizmetler vereceklerdir. Ve o eğitim yuvalarımız geleceğin güçlü Türkiye'sinin kurulmasında çok daha önemli hizmetler yapacaklardır."
Program, konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, CBÜ Dekanı Prof. Dr. Semra Öncü ve CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı'ya öğrencilerin soruları ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. İlçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri, esnafın dertlerini ve sıkıntılarını dinledi. Hisar Kaplıcalarında akşam yemeğine katılan Vali Celalettin Güvenç daha sonra Manisa'ya gitti.
(KA-HO-Y)