CHP'de Kılıçdaroğlu tartışması

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal'ın kafasındaki genel başkan adayının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Özyürek, Kılıçdaroğlu'nun Baykal'a...



CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal'ın kafasındaki genel başkan adayının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Özyürek, Kılıçdaroğlu'nun Baykal'a "Gel derseniz gelirim" dediğini aktardı.


NTV canlı yayınına katılan Mustafa Özyürek, 'Sayın Baykal'la yaptığımız görüşmelerde kendisinin gönlünden geçen genel başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.' dedi. Özyürek, 'Tabanın Kılıçdaroğluna bakışı ve yaklaşımı nasıl olacak göreceğiz' şeklinde konuştu.

Deniz Baykal ise genel başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği iddialarını HABERTÜRK TV Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'ye yaptığı açıklama ile yalanlayarak "Aklımda herhangi bir yok, olursa da sadece ben söylerim" dedi.

ÖZYÜREK'TEN DÜZELTME

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, ikinci kez yaptığı açıklamada ''Baykal'ın aklından Kılıçdaroğlu geçiyor'' sözlerini düzeltti. Özyürek, genel başkanlıktan ayrılan Deniz Baykal'ın partinin belirleyeceği adaya destek vereceğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu isminin adaylardan biri olduğunu söyleyen Özyürek, başka adaylar da bulunduğunu ifade ederek, Baykal'ın birebir Kılıçdaroğlu'nu desteklediğine dair bir şey bulunmadığını kaydetti.
Özyürek, parti ve kamuoyunun bir isim üzerinde birleşmesi halinde Baykal'ın buna destek olacağını kendilerine söylediğini ifade etti. Özyürek, Baykal'ın şu aşamada geri dönmeyeceğini bildirerek, ''Sayın Baykal, parti içinde anlaşmazlık olursa ve görev düşerse bundan kaçmam'' dediğini kendilerine ilettiğini söyledi.
KILIÇDAROĞLU:ADAY DEĞİLİM
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlık için adaylığının söz konusu olmadığını bildirdi.
Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti genel merkezinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Sorular üzerine, 22-23 Mayısta yapılacak kurultayda genel başkan adaylığının söz konusu olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal ile telefonda görüştüğünü ancak bunun kurultay süreciyle ilgili olmadığını ifade etti.
AA

Zaman