Cannes'tan Panahi için İran'a çağrı

63. Cannes Film Festivali Jüri Başkanı Tim Burton, İran'da ev hapsinde bulunan yönetmen Cafer Panahi'nin 'ifade özgürlüğünü' savundu.

63. Cannes Film Festivali Jüri Başkanı Tim Burton, İran'da ev hapsinde bulunan yönetmen Cafer Panahi'nin "ifade özgürlüğünü" savundu. Festival Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Amerikalı ünlü yönetmen, "Hepimiz ifade özgürlüğünü savunuyoruz ve bunun için savaşmak gerektiğine inanıyoruz"dedi.

İran'da ev hapsinde tutulan yönetmen, bu yılki festivalde jüri üyeliğine davet edilmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, bugün İran'a yönelik yaptıkları ortak çağrıda, Cafer Panahi'nin derhal serbest bırakılmasını talep etmişti.

Russell Crowe'dan medya tekellerine gönderme

63. Cannes Film Festivali'nin bu akşamki açılışında gösterilecek "Robin Hood" filminin başrol oyuncusu Russell Crowe, "Robin Hood bugün yaşasaydı, medya tekelleriyle mücadele ederdi" dedi.

Festival Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Avustralyalı ünlü oyuncu Crowe, "Bana, 'Robin Hood bugün yaşasaydı ve siyasi bir rolü olsaydı, Wall Street ve mali skandallarla mücadele eder miydi?' diye soruyorlar. Bence esas ve en büyük güç, enformasyon dağıtım gücü. Robin Hood bugün yaşasaydı, en büyük düşman medya tekellerine karşı mücadele ederdi" görüşünü ifade etti.

Bu arada, filmin yönetmeni Ridley Scott'un sağlık sorunları yüzünden yolculuk yapamayacağı için Cannes'a gelmeyeceği açıklandı.


CNN Türk