Baykal'ın suçlamasına cevap veren AK Parti Milletvekili Ekici: Muhalefetin bu kadarı da olmaz

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Mithat Ekici, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, görüntülerinin yer aldığı ka

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Mithat Ekici, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, görüntülerinin yer aldığı kasetin ortaya çıkmasından sonra hükümeti suçlamasıyla ilgili olarak, "Muhalefetin bu kadarı da olmaz." diye tepki gösterdi. Siyasetin temizliğine gölge düştüğünü ifade eden Ekici, muhalefetin, başına gelen her şeyi hükümetten bilmesinin doğru olmadığını söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıya Milletvekili Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve parti yöneticileri de katıldı. Uçar, AK Parti'nin Türkiye'nin hakettiği yerde olması için çabaladığını belirterek, "Yıllardır ekilen fitne tohumlarının ülkemize ödettiği bedelleri, yaptığı tahribatı ortadan kaldırmak için Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başattık." dedi.

Anayasa değişiklikleri konusunda da görüşlerini açıklayan Mithat Ekici, iktidarda oldukları için anayasa hazırlamalarının kendi görevleri olduğunu belirtti. Ekici, "Biz iktidarda olduğumuz için sorumluluğumuz gereği bunu hazırladığımız için, iktidarın anayasası gibi gösteriyorlar. 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' denirken bunu bazıları paylaşmış. İyinin düşmanı, daha iyidir. Anayasa tamamen değiştirilmezse adım adım, kademe kademe de değiştirilebilir. Referanduma hazırız. Bunları tek tek anlatacağız." şeklinde konuştu.

Deniz Baykal'ın görüntüleri konusunun CHP'nin iç meselesi olduğunu söyleyen Ekici, "AK Parti olarak bunu istismar etme düşüncesinde değiliz. Esasen hoş bir olay değil. Biz temiz bir siyaset ortaya getirmek, temiz siyaset şartlarını oluşturmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu olaylar siyasetin temizliğine gölge düşürmüştür, onun için üzülüyoruz. Gerçekten siyasiler temiz olmalı, kendilerine çamur atılmamalı, yalan yanlış olmamalı. Biz içeriği şöyledir böyledir diye girmek istemiyoruz. Halkımız bunu izliyor, görüyor." dedi. Baykal'ın bu konuda hükümeti suçlanmasının doğru olmadığını kaydeden Milletvekili Mithat Ekici, şunları söyledi: "Muhalefetin bu kadarı da olmaz. Her şeyi hükümetten bilmek, hükümetin yaptığı her şeyin aleyhinde olmak bir tarafa, kendi başınıza bir şey geliyor. İşlemişsinizdir işlememişsinizdir, bizi çok ilgilendirmiyor ama bunu hükümete angaje etmeye çalışmak, ABD'den edilen telefonu istismar etmek yanlış. Fethullah Gülen Hocaefendi, 'Bizde bir şey yok, hükümete bakın.' sözlerinin kendisine ait olmadığını açıkladı. Vatandaşımız bunu takdir edecektir."

Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir ise İl Özel İdaresi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Zeybekci de dünyada örneği olmayan bir alt yapı çalışması yaptıklarını belirterek, bundan dolayı halkın gösterdiği sabra teşekkür etti. Zeybekci, "Bizden beş on misli büyük şehirlerde bile olmayacak şekilde faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Şehrin yüzlerce yerinde şantiye var. Bazen hazırlıksız yakalanıyoruz. Geçen gün 20 dakikada metrekareye 35 kg. yağmur düştü. Böyle en son 36 yıl önce yağmış. Denizli şu an, karnı açılmış bir hasta gibi. Alt yapı çalışmalarının yüzde 90 bitti." şeklinde konuştu. 2011 yılında Türkiye'nin en güzel şehrini oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Zeybekci, 100 bin konutun bulunduğu Denizli'de iş yaparken bazı hatalar da olabileceğini vurgulayarak, "Ulaşım ana planı tamamlanıyor. Alt yapıyla birlikte 50 önemli kavşağa, 24 tane kayıt yapabilen kamera yerleştirilecek. Hatalı park eden sürücülerin adresine otomatik cezalar gönderilecek. Alt yapı sonrası üst yapıda da şehrin nasıl olacağını, Bayramyeri ve Kayalık Caddesi gibi yerlerde örnek alanlar yaparak göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.