Başkan Palta: Her sağlam, bir engelli adayıdır

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, sağlam olan herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bugün sağlam olabiliriz ama yarın vücudumuzun bir

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, sağlam olan herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bugün sağlam olabiliriz ama yarın vücudumuzun bir parçasını kaybetmeyeceğimizin bir garantisi var mı?" dedi.

Aksaray Sakatlar Derneği Başkanı Bekir Kaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Sakatlar Haftası nedeniyle Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti.

Kendilerine verdiği destek nedeniyle Başkan Palta'ya teşekkür eden Bekir Kaya, hafta nedeniyle yapılacak etkinliklerde Başkanı da aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Engellilerin Sakatlar Haftası'nı kutlayan Başkan Palta, "Engelli kardeşlerimiz bu toplumun bir parçasıdır. Onları hiçbir zaman kendimizden ayrı tutmuyoruz. Yine her zaman ifade ettiğim gibi her sağlam özürlü olmaya adaydır. Bunu herkes yüreğinde hissetmesi lazım, bugün sağlam olabiliriz ama yarın vücudumuzun bir parçasını kaybetmeyeceğimizin bir garantisi var mı? O nedenle özürlülerimiz de hiçbir zaman kendimizden ayırmayacağız." diye konuştu.

Hükümetin özürlülerle ilgili yaptığı düzenlemelere de değinen Başkan Palta, "Hükümetimizin bu konuda yapmış olduğu çalışmalar çok önemli. Özürlülerle ilgili devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Temennimiz daha iyi noktalara gelmesi. Özürlü kardeşlerimizin de yapmış oldukları birçok faaliyetler var. Özürlü kardeşlerimiz en azından biz varız diyorlar. Kendilerini gösteriyorlar. Özürlü kardeşlerimiz kendi özgüvenlerini kazanacaklar toplumda onları kucaklayacak. Sakatlar haftası nedeniyle özürlü kardeşlerimizin gündeme gelmesi insanların bu konuda daha duyarlı olması açısında faydalı olacağı kanaatindeyim. Tüm özürlü kardeşlerimizin gününü kutluyorum." şeklinde konuştu.