Acılı eş: Hep şehit olmak isterdin

BİR BUÇUK AYDA 4 ŞEHİT VERDİ



Hakkari Dağlıca'da önceki gün mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu, memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Törene protokolün yanı sıra on binlerce Kayserili katıldı. Son 41 günde teröre 4 şehit veren Kayseri halkı, cenaze töreninde attığı sloganlarla öfkesini gösterdi, terörü lanetledi. Şehidin 9 yaşındaki oğlu Berkan'ın babasını selamlayarak yolcu etmesi herkesi üzüntüye boğdu

Hakkari Dağlıca'da mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu, memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Son 41 günde teröre 4 şehit veren Kayseri halkı, bu cenaze töreninde de  oldukça gergindi. Bakan Eroğlu'nun  törende hazır bulunması, Kayseri polisini alarma geçirdi. Cenazede çevre illerden de gelen takviye ile çoğunluğu sivil  15 bin polis görev yaptı.


Şehit İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun cenazesi önce Kayseri'de yeni aldığı evin önüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından, cenaze büyük bir kalabalıkla Hunat Camii'ne götürüldü. Şehitin babası Ahmet Mutlu, oğlunun 40 günden beri dağlarda bulunduğunu belirterek, 'En son 1 hafta önce telefonla konuştum, 1.5 yıl sonra emekli olacaktı. İçimiz yanıyor daha ne diyeyim'' diye konuştu. Acılı babayı teselli etmeye gelenlerin arasında 1 Mayıs'ta Tunceli'deki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in  babası Mustafa Koçyiğit de vardı. Törende, şehidin tabutuna sarılan eşi Ayten, 16 yaşındaki kızı Duygu ve  9 yaşındaki oğlu Berkan; 'Hep şehit olmak isterdin. Bak istediğin oldu' diye gözyaşı döktü.
Şehit Uzman Çavuş Mutlu'nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla getirildiği Kartal Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.


BİR BUÇUK AYDA 4 ŞEHİT VERDİ
Kayseri teröre 31 Mart'ta Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır'ı, 19 Nisan'da Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya ve 3 Mayıs'ta Kemal Koçyiğit'in ardından son olarak Uzman Çavuş Birol Mutlu'yu şehit verdi.

Davut GÜLEÇ / KAYSERİ


Akşam