Windows 2000 ve XP SP2 tarih oluyor

Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP SP2 desteğini 13 Temmuz itibariyle sonlandırıyor

Microsoft, kendi ürünlerine destek vermeyi uzun yıllar boyunca devam ediyordu. Ancak bu kez, 13 Temmuz tarihi, hem Windows XP SP2 hem de Windows 2000 için desteğin sonu anlamına geliyor.

Microsoft'tan verilen bilgilere göre, Microsoft Online Bilgi Tabanı makaleleri gibi online yardım hizmetleri bir yıl daha devam edecek. Ancak ücretli destekler, destek yardımı ve güvenlik güncelleştirmeleri 13 Temmuz de sona erecek.

Eğer Windows 2000 kullanıyorsanız, ya Windows'un daha güncel bir versiyonuna geçeceksiniz yada Windows'un destek gereksinimi ile yaşayacaksınız.

Microsoft, Windows 2000 Destek Sonu Merkezi ile kullanıcıların Windows 7 (masaüstü için) veya Windows Server 2003, 2008 yada 2008 R2 (server'lar için) gibi versiyonlara geçmelerini tavsiye ediyor.

Eğer Windows XP SP2 ya da daha eski bir versiyonu kullanıyorsanız, Microsoft desteğini almaya devam etmenin daha kolay ve ücretsiz bir yolu var. O da Internet Explorer'ın Windows Updat e aracı yardımı ile SP3'e güncelleştirme yapmanız.

Şunu da unutmayın ki, halen service pack yüklenmemiş Windows Vista kullanıyorsanız Microsoft'un desteği 13 Nisan'da sona erdi. Ancak SP2'ye yükseltme ücretsiz olarak yapılabiliyor.

VeTeknoloji