İşte belgenin imha tutanağı

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada da yok denilen fakat iddianame delilleri arasından çıkan belgede lahika darbe planlarının imha edildiği ortaya çıktı.

Taraf gazetesi 20 Haziran 2008'de Türkiye'yi biçimlendirme manşeti ile duyurduğu haberde iddiaya göre siyasete ve sivil hayata müdahale etmek için hazırlanan geniş kapsamlı bir darbe planını yayınladı. Kamuoyunda çok tartışılan plana daha sonra Genelkurmay'dan bir açıklama geldi ve komuta katı tarafından onaylanmış böyle bir belge yoktur denildi. Bu açıklama TSK içinde farklı bir yapılanma olduğu şeklinde yorumlandı.

Daha sonra Tarafa gazetesin çok dikkat çeken bir iddia daha yayınladı. O beldegede dönemin Genelkurmay ikinci başkanı Orgeneral Ergun Saygun'un 'lahika' haberiyle ilgili Genelkurmay Adli Müşavirliği'nden istediği görüş yer alıyordu. İddiaya göre adli müşavirlikten gönderilen notta Orgeneral Saygun tarafından hazırlanan lahika belgesinin bir darbe planı olduğu belirtiliyor ve bir an önce imha edilmesi gerektiği söyleniyordu. Bu not üzerine Saygun'un lahika planı belgeleri olan bütün bilgisayarların imha edilmesini emrediyordu.

Millete komplo delilleri arasından da bu emrin yerine getirildiğini dair bir tutanak çıktı.

Kaynak: İha