'İktidar komplosu' dedi, gitti

Başkent dün öğle saatlerinde yapılan açıklamayla sarsıldı. CHP lideri Baykal, kendisine ait olduğu öne sürülen gizli çekim görüntülerinin yayınlanmasından dört gün sonra ilk kez çıktığı basının karşısında genel başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Baykal, 'Meskene tecavüz ve ileri teknoloji yoluyla tezgahlanan bu komplonun iktidar gücü ve olanak



Başkent dün öğle saatlerinde yapılan açıklamayla sarsıldı. CHP lideri Baykal, kendisine ait olduğu öne sürülen gizli çekim görüntülerinin yayınlanmasından dört gün sonra ilk kez çıktığı basının karşısında genel başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Baykal, 'Meskene tecavüz ve ileri teknoloji yoluyla tezgahlanan bu komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden yapılması mümkün değil' dedi



SİYASET dünyası dün tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadı. CHP lideri Deniz Baykal, kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin yayınlanmasından sonra koruduğu suskunluğunu partisini şoke eden bir kararla bozdu. Baykal, dört gün sonra çıktığı basının karşısında partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

CHP Lideri Deniz Baykal dün MYK toplantısında istifasını açıkladı.  'Kurultaya da katılmayacağım' diyen Baykal  'Elbette mücadeleye devam edeceğim. CHP'yi dizayn etmek isteyenlere de bu alanı boşaltıyorum. Ancak MYK olarak her zaman emrinizdeyim ve göreve hazırım' diyerek bir bakıma  yeniden adaylık için de 'açık kapı' bıraktı.  Baykal, MYK toplantısının ardından 13.46'da basının karşısına geçerek hazırladığı 3 sayfalık tarihi açıklamasını okudu.

KASET DEĞİL, KOMPLO
Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Duvarlara, eşyalara kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız, montaj yaparsınız, çarpıtırsınız.

PARA DEĞİL SİYASET İÇİN
Komployu gerçekleştirenler, sapık oldukları için ya da ticari kazanç için değil siyaset yapmak için düzenlemişlerdir, ahlaklarına ve vicdanlarına uygun bir siyaset. Komplo, bugünkü siyasi konjonktürün eseridir.

İKTİDAR ONAYI OLMADAN
Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Taze, iki haftalık bir komplo vardır. Bu komplo, CHP'nin Anayasa ve rejim kavgası vermekte olduğu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Meskene tecavüz ve ileri teknoloji yoluyla tezgahlanan bu komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden fütursuzca icra edilebilmesi mümkün değildir. Kaba bir komplo tezgahının, iktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir.

O BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIM
Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bir bedeli varsa ve bu bedel, CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılmaksa, o bedeli de ödemeye hazırım. Bu teslim olmak ya da kaçmak değil tam tersine bu bir meydan okumadır. Bu anlayışla CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ediyorum.

CHP YOLUNU SEÇMEK ZORUNDA
Bu komplonun hedefi sadece ben değilim. Aynı zamanda CHP'dir. CHP de bu kirli tezgahlar karşısında yolunu seçmek zorundadır. Kararım, hem Türkiye siyasetini ve CHP'yi yeniden tanzim etmek isteyenlere bir imkan tanıyacaktır.

HAKKINIZI HELAL EDİN:
Umarım bütün bu yaşananlar ve benim istifam Türkiye'de yeni bir uyanışın başlangıcı olur. Ben hakkımı helal ediyorum, siz de hakkınızı bana helal edin.

A. Rezzak ORAL / ANKARA


Akşam