Faraç'tan Baykal'a tam destek

HaberTurk'te yayınlanan 'Sansürsüz' adlı programa katılan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifa etmesini değerlendirdi.

Star Gazetesi yazarı Faraç’ın değerlendirmeleri şöyle:

Ben Sayın Baykal’ı kutluyorum. Siyasetin silahı kirletilirse bu bumareng olur, sahiplerine geri döner. Trih tekerrürden ibarettir, geçmişte de bu olmuştur. Ben çok onurlu bir duruş sergilediğini gördüm. Bunun kamuoyu ve medyanın bazı kesimlerinin istifa çağrısından da kaynaklanmadığını düşünüyorum. Kendi duruşunu sergiledi. Sanki ortada gerçekten böyle bir ilişki varmış bir kaset varmış gibi kamuoyunda üç gündür yayınlar yapılıyor ama Sayın Baykal’ın ‘ele geçirilen bir kaseti de yoktur’ şeklindeki sözlerinin de dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.

Ben bunun işlenmiş montajlanmış son teknolojik çabalarla ortaya çıkarılmış bir oyun olduğuna inanıyorum. Sayın Baykal’ın en kısa sürede tabandan gelen baskıya cevap vermesini ve koltuğuna yeniden dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin bu koşullarda Baykal’sız CHP’siz bir siyasetin çok da aydınlık bir yöne götürmeyeceğini düşünüyorum.