Chp: 'İstifa Onurlu Bir Davranış Olmuştur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı Deniz Baykal'ın görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı Deniz Baykal'ın görevinden istifa etmesinin yankıları sürüyor. CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, Deniz Baykal'ın cumhuriyet düşmanları tarafından hazırlanmış bir komploya uğradığını ileri sürdü. Barış, Deniz Baykal'ın istifa kararının siyasi etiklik bakımdan onurlu bir davranış olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı İrfan Barış imzalı yayınlanan yazılı basın açıklamasında, ülkenin son günlerde olağan üstü bir süreç yaşadığı belirtildi. Barış, "Genel başkanımız Sayın Deniz Baykal'a yönelik yapılan saldırı tamamen cumhuriyet düşmanları tarafından hazırlanıp yaşama geçirilen bir komplodur. AKP iktidarı ile birlikte başlayan ve cumhuriyetin temel kurumlarını üniversiteleri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, aydınları, medyayı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve yargıyı tasfiyeye yönelik faşizan operasyonlar devam etmektedir. Eksik kalan siyasi boyutun etkisizleştirilmesidir. Cumhuriyet değerlerini savunan, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin sonsuz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve bununla özdeşleşen sayın genel başkanımızın da tasfiyesini gerekli görüyorlar. Bu komplonun rejimin tartışıldığı, Anayasa oylamasının gündeme geldiği ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara doğru yürüdüğü bir süreçte gündeme getirilmesi asla tesadüf değildir. Bu komplo ile rejim düşmanları ve onun destekçisi olan emperyalizm birçok şeyi hesaplamıştır. Bu sayın genel başkanımız nezdinde partimize ve cumhuriyet değerlerini savunan herkese yönelik açık bir saldırıdır. Bunun adı siyasi faşizmdir. Siyasi faşizm her yerde kendi kadrosu ve anlayışı ile yaşamın içerisine nüfuz etmektedir. Bu olay bize şunu göstermiştir ki korku imparatorluğu ile siyasal faşizm şah damarımızdan daha yakın hale getirilmeye çalışılmaktadır. Temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı, özel hayatın işgale uğradığı bir süreç yaşanmaktadır. Demokratik açılımdan bahsedenler, demokrasinin ana unsuru olan, bireyin özgürlük alanına müdahale etmektedirler. Siyasal iktidar bu konuda samimi ise en kısa zamanda bu komployu kuranları ve bunu gerçekleştirenleri ortaya çıkartıp hukuksal anlamda gerekeni yapmalıdır. Şimdi cumhuriyet değerlerini savunan insanların bir araya gelerek ülkemizi karanlığa götürmeye çalışanlara karşı güçlerini seferber etme zamanıdır" dedi.

"İSTİFA ONURLU BİR DAVRANIŞTIR"
CHP İl Başkanı İrfan Barış Balıkesir'deki tüm teşkilat organları ve partililer olarak genel başkanları Deniz Baykal'ın arkasında olduklarını söyledi. Barış, "İl yönetim kurulu, ilçe başkanları, belediye başkanları ve kurultay delegelerimizle yaptığımız değerlendirme toplantısında genel başkanımız sayın Deniz Baykal'ın istifasının siyasi etik anlamında onurlu bir davranış olduğu, bundan sonraki süreçte sayın genel başkanımızın alacağı her türlü kararın arkasında olduğumuzu, partimizin genç, dinamik ve köklü örgütü ile kurultay sürecini en doğru biçimde değerlendirerek iktidara aday olduğunu tüm ulusa kanıtlayacağına olan inancımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz" dedi.