Bugün gazete manşetlerine yansıyanlar

Hakkında çıkan gizli görüntü iddiaları üzerine partisindeki görevini bırakan Deniz Baykal'ın istifa haberi gazetelerde geniş yer buldu. İşte gazetelerin bugünkü manşetleri;

Hakkında çıkan şok görüntüler CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı istifaya sürükledi. İstifanın yankıları bugün de sürerken hemen hemen tüm gazeteler konuya geniş yer ayırdı. Hangi gazete haberi nasıl gördü sizin için araştırdık

Hakkında çıkan gizli görüntü iddiaları üzerine partisindeki görevini bırakan Deniz Baykal'ın istifa haberi gazetelerde geniş yer buldu. İşte gazetelerin bugünkü manşetleri;

AKŞAM


MEYDAN OKUDU VE İSTİFA ETTİ

Ve Baykal kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin ortaya çıkmasından 4 gün sonra CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. “Kaset değil komplo” diyerek AKP’yi adres gösteren Baykal kurultay arifesindeki CHP’ye de “Karar sizin” diye seslendi.


BİRGÜN

SUÇLADI VE GİTTİ

Hakkında çıkan görüntülerin AKP komplosu olduğunu söyleyen Deniz Baykal dün CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. Baykal’ın Gülen’i aklayan açıklaması ise şaşırttı.


BUGÜN

TANZİM İSTİFASI

Siyasette bir devir sona erdi. Kaset komplosu için “Bedel ödüyorum” diyen CHP Lideri Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. “Türkiye siyaseti ve CHP’yi tanzim etmek isteyenlere fırsat tanıyorum” dedi.

CUMHURİYET

BAYKAL BIRAKTI

Komplonun sorumlusu olarak hükümeti gösterdi ve istif etti.


DÜNYA

BAYKAL İKTİDARI SUÇLADI, İSTİFA ETTİ

CHP Lideri Deniz Baykal gizli görüntüleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, hükümeti komplo kurmakla suçladı ve Genel Başkanlık’tan istifa ettiğini açıkladı. Baykal istifasını “Ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bunun bir bedeli varsa bu bedel CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılmaksa bu bedeli ödemeye hazırım. Bu bir meydan okumadır. Bu anlayışla Genel Başkanlıktan istifa ediyorum” sözlerini aktardı.

GÜNEŞ


BAYKAL OYUNU BOZDU

Baykal’a yakın kaynak: İktidarın ılımlı mesajlarını gelecekteki yıpratma kampanyasının sinyalleri olarak değerlendirip istifa etti.

HABERTÜRK

GEREĞİNİ YAPTI

Deniz Baykal dün CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti ve iktidarı yatak odası komplosu kurmakla suçladı: Böyle bir olay iktidarın onayı olmadan gerçekleşemez.

HÜRRiYET

AİLE MECLİSİ KARARI

CHP Lideri Deniz Baykal’ın istifa kararının temelleri Pazar günü tüm ailenin katıldığı Anneler Günü kahvaltısında atıldı.

MİLLİ GAZETE

BAYKAL İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan video görüntülerine ilişkin CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında olayı “Komplo” olarak niteledi ve Genel Başkanlık’tan istifa ettiğini açıkladı.

MİLLİYET


ÖRGÜT BAYKAL’I BIRAKMIYOR

Baykal istifa ederken “Mücedeleye devam” diyerek daha güçlü dönüş sinyali verdi. Parti yönetimi ve il örgütleri iki hafta sonraki kurultay için harekete geçti.

 

POSTA

HALK İSTERSE DÖNERİM

CHP Lideri Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait özel görüntüler internete yayılmıştı. Baykal beklenen açıklamasını dün yaptı ve istifa etti. Baykal komployu iktidarın kurduğunu, Fetullah Gülen’in konuyla ilgisi olmadığını söyledi. İstifanın hemen ardından Posta yazarı Candaş Tolga Işık’a konuşan Baykal, “Halkı ve parti tabanını gözlemleyeceğim. Halk bana dön derse dönerim. ‘Git’ derse siyaset defterini kapatırım. Ama şunu söyleyeyim kurultaya katılmayacağım. Oraya gitmeyeceğim” dedi.

RADİKAL

BAYKAL’IN VEDA ŞİFRELERİ

Baykal’ın net iki sözü vardı: Bu iktidarın işi, istifa ediyorum. Şifreden çıkanlar: Gülen cemaati suçsuz. Yapanları, nerede ne yaptıklarını biliyorum. Maksat CHP’yi yeniden düzenlemek.

REFERANS


BAYKAL İKTİDARI SUÇLADI VE İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çıkan kaset iddialarının ardından dün Genel Başkanlık’tan istifa etti. Konuşmasında “Bu bir kaset olayı değildir, komplodur” ifadesini kullandı. Baykal iktidarı suçladı. Bu kadar kaba ahlaksız, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleşemez diyen Baykal, istifasının bir meydan okuma olduğunu söyledi. Baykal’dan boşalan koltuğa Cevdet Selvi’nin oturması bekleniyor. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek ise Baykal’ın 22-23 Mayıs’taki kurultaya katılmayacağını açıkladı. Ancak ilerleyen saatlerde parti yönetiminin Baykal’ı yeniden aday göstermek için imza taoplamaya başladığı iddiaları otaya atıldı.



BUGÜNKÜ GAZETELERİN İLK SAYFALARINA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN


SABAH


KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Baykal “Kaset komplo” deyip CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti ama kurmaylarına “Partim ne görev verirse yaparım” dedi.

SÖZCÜ


YAKIŞANI YAPTI

Baykal istifa ederek, Türk siyasetinde bugüne kadar görülmemiş örnek bir davranış sergiledi.

STAR


KASETLE İNDİRDİLER

CHP’de kurultay öncesi ‘özel görüntü’ darbesi Baykal’ın istifasıyla sonuçlandı. Baykal olayı manşetlere taşıyan medyaya “Siyaseti düzenliyorsunuz. Komplocular size güveniyor” diyerek sitem etti.

TAKVİM

İŞTE İŞİN ASLI

Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti. Bu kararı almasında kızı Aslı’nın “Baba bırak artık” isyanı etkili oldu.

TARAF


OPERASYON TAMAM

En mahrem görüntüleri gizli kamera ile kaydedildi, yandaş medya manşetten çaktı. Ve CHP Lideri 40 yıllık siyasi hayatına son noktayı koydu: Bu komplo, bugünkü siyasi konjonktürün eseridir.

TERCÜMAN


BAYKAL’DAN ONUR İSTİFASI
CHP Lideri Baykal “Bu bir kaset olayı değildir, siyasi bir komplodur, ahlaksızlıktır” dedi bundan hükümeti sorumlu tutup istifa etti.

TÜRKİYE

BAYKAL’DAN ACI VEDA

Deniz Baykal gizli kamera kaydı yüzünden istifa eden ilk siyasi parti lideri olarak tarihe geçti.

VAKİT

İNKAR EDEMEDİ İDTİFA ETTİ

Gündeme bomba gibi düşen skandal yatak odası kasetini inkar edemeyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal görevinden istifa etti. Kasetin komplo olduğunu ileri süren Baykal giderayak hükümeti suçladı ve “Bu olay hükümetin onayı olmadan gerçekleştirilemez” dedi.

VATAN

BAYKAL DÖNMEZSE KILIÇDAROĞLU

CHP’de esen hava 22 Mayıs’taki Kurultay’da Baykal’ı yeniden genel başkan seçmek yönünde. Baykal da dönüş için açık kapı bıraktı ancak olmazsa tek aday Gandi Kemal.

YENİ ASYA

KOMPLO DEDİ İSTİFA ETTİ

Kaset için “Komplo”diyerek iktidarı suçlayan Baykal, CHP Genel Başkanlığı’nı bıraktı.

YENİ ŞAFAK

DENİZ ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’inin yarım asra damga vurmuş lideri Deniz Baykal’ı keset skandalı yolun sonuna getirdi. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’la çekilmiş görüntüleri için “İki haftalık” diyen Baykal Genel Başkanlık’tan istifa ettiğini açıkladı.

ZAMAN


SİYASETTE İSTİFA ŞOKU

1999’da CHP’nin seçim barajı altında kalması üzerine istifa eden Baykal bu kararı dün ikinci kez verdi. Gizli kamera görüntülerinden hükümeti sorumlu tutan Baykal, istifasını kaçma olarak değil meydan okuma olarak gösterdi. Siyaseti ve CHP’yi tanzim etmek isteyenlere imkan tanıdığını vurguladı. Baykal’ın suçlamalarına ise Erdoğan’den sert tepki geldi; “Soğukkanlılığını yitirdi. Hezeyan bataklığında debeleniyor.”


  GAZETELERDE BUGÜN... İLK SAYFALARINA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN