12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası

Samsun Sağlık Müdürü Dr

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası
Samsun Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uzaktan eğitim sisteme ile ön lisans mezunu hemşirelerimizin lisans düzeyinde eğitim almalarına olanak sağlandı" dedi.
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi Direktörü Marziye Üstündağ ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Özlem Yazıcı Korkmaz katıldı.
Samsun'da çeşitli hastanelerde görev yapan hemşirelerin katıldığı konferansın açılışını yapan Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Modern hemşirelik eğitimi önceleri kısa süreli kurslar şeklindeyken günümüzde üniversite seviyesine kadar yükselmiştir. Artık dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgili, bilinçli, mesleğin özü ve felsefesini anlayan, uygulayan hemşireler yetiştirilmektedir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerinde ve kentlerinde, kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmekteler" diye konuştu.
Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Hemşirelerimiz güç çalışma koşullarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarını oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.