Sevgiyle Buluşma Projesi Sevgi Evleri'nde Gerçekleştirildi

Malatya'da Sevgiyle Buluşmak Projesi, bu yıl Anneler Günü nedeniyle sevgi evlerinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen programa, 5 okuldan, öğretmen idareci veli ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı açıklamada, "Projenin amacı sevgi evlerinde barınan çocukların toplum düzenin daha iyi kavrayabilmek, kamuoyunda bu çocuklara yönelik olumlu tutum ve davranışların gelişmesini sağlamaktır. Sevgi ve aile bağları ihtiyaçlarına katkı sağlamak ve örnek olarak bu projenin Türkiye de tüm sosyal hizmetlere bağlı bulunan yerleşkelerde uygulanmasını sağlamaktır" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, "Geçtiğimiz yıllarda başlatılan proje ile ciddi ve fark edilir nitelikte gelişmeler olduğunu, bunun okullarımızda okuyan öğrencilerden aldığımız iyi sonuçlardan anlıyoruz. Daha fazla ailenin bu projeye destek vermesini istiyoruz. Anneler Günü'nde değerli velilerimizin bu yavrularımıza buraya gelerek aile sevgisini ve şefkatini bu yavrularımıza da hissettirmeleri son derece manidar herkese, hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise, "Bu anlamlı projeye ev sahipliği yapmaktan ve burada sevgi ve şefkatlerini esirgemeyen değerli velilere okullarımıza il Milli Eğitim Müdürlüğüne ve projeyi yürüten ekiplere teşekkür ediyorum umarız çocuklarımıza güzel bir gün yaşatmışızdır" dedi.
Vali Yardımcısı Şükrü Özcan ve eşi ile sevgi evlerini tek tek ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendiler onları dinlediler ayrıca onları ziyarete gelen aileler ile bir süre sohbet ettiler.
Programa Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, bu kurumların müdür yardımcıları okul müdürleri öğrenciler veliler ve sevgi evlerinin çocukları katıldı.