Rusya Devlet Başkanı Medvedev Suriye'de

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, resmi temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye geldi.

Akşam saatlerinde Suriye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Suriye devlet başkanlığı sarayına gelişinde Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninin ardından ikili görüşmede bulunmak için saraya geçen liderler, daha sonra Medvedev ve eşi onuruna verilecek resepsiyona katılacaklar.

Medvedev'in 2 gün sürecek Suriye temaslarında ele alacağı konular arasında karşılıklı ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmelerin yanı sıra Ortadoğu barışı da bulunuyor. Medvedev'in görüşmede Esad'a, İsrail'in iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesine yönelik mesajını iletmesi bekleniyor.

Dün Rusya'da görüşen İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile Medvedev, İsrail'in mesajının Medvedev aracılığıyla Suriye'ye iletilmesi kararını almışlardı. İsrail'in Suriye'yle barış istediğini söyleyen Peres, ancak Suriye'nin Lübnan'daki Hizbullah gurubuna silah sağlamayı durdurması gerktiğini belirtmişti. Peres'in geçtiğimiz günlerde bu yönde yaptığı suçlama, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine sebep olmuştu.