Mudanya'da Köy Şenlikleri

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı köyler hafta sonu şenlendi.

Işıklı, Mürselköy, Hançerli köylerinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi. Kuran-ı Kerim ve mevlitler okunup, vatandaşlara ziyafet verildi. Köylerdeki şenlik ve cemiyetlere Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Necati Özensoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Nagıp Vardar da katıldı.
Bu arada, Mirzaoba köyünde ise yörük şenlikleri yapıldı. Yemeğin ardından protokol mensupları yörük çadırında kuşandıkları kefiyelerle gösterileri seyretti. Kaymakam Adem Öztürk, "Bu tür törenler birlik ve beraberliğimizi tamamlayan unsurlardırb Meydanın bu kadar kalabalığı almadığını görüyorum. Gelecek sene kutlamaları daha geniş bir mekanda yapacağız" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ise, "İkincisini yaptığınız şenliğin sağlam bir gelenek halini alıp, gelecek yıllarda çok daha güçlü, çok daha neşeli kutlanmasını temenni ediyorum. Önce sizi böylesine bir organizasyonu yaptığınız için kutluyorum. Fakat bu meydan bu organizasyona yetmez. Yukarıdaki tepeyi istiyormuşsunuz meydan olarak, elimizden ne geliyorsa yaparız. Biliyorsunuz, mecliste en uzun çalışmamızı yaptık, şu an sudan çıkmış balıklar gibiyiz. Eğer anayasa referanduma kalırsa zaten bu köye sık sık geleceğiz. O zaman siz de bizim ensemize binin bu tepeyi alın. Ama ben bu tepenin verilmesi için yarından itibaren çalışmalara başlayacağım. Elimizden ne gelirse yapacağımızdan kuşkunuz olmasın, biz ne söz verdiysek araksında durduk" dedi.