Milas'ta Engelli Masası Kuruluyor

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, engelli vatandaşların ve onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için "Engelli Vatandaşlar Masası" adı altında çalışma yaptıklarını belirtti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, engelli vatandaşların ve onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için "Engelli Vatandaşlar Masası" adı altında çalışma yaptıklarını belirtti.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde bulunan engelli bayanlardan oluşan bir grup Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret etti. Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarete Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Mat ve Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Fırat Çakıroğlu ile merkez görevlileri katıldı.
Bugüne kadar rehabilitasyon merkezine olan destekleri için Milas Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini söyleyen Fırat Çakıroğlu; "Özelikle engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere verilen destek bizleri özelliklede engelli vatandaşlarımızı çok mutlu etti." dedi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Ziyaret dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Belediye Başkanı Tokat da, "Engelli vatandaşlarımıza sadece bir gün veya bir hafta dolayısıyla ilgi göstermek bence onlara yapılacak en büyük haksızlıktır. Normal bir insandan daha çok ilgiye ve hizmete muhtaç olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak önemli ve önemli olduğu kadar kutsal bir vazifedir. Milas Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle engelli vatandaşlarımızın ve onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için 'Engelli Vatandaşlar Masası' adı altında çalışmamıza başladık. Belediye Ana Hizmet Binası Sosyal İşler Birimi'nde hizmete aldığımız bu çalışma ile ilçemizde bulunan engelli vatandaşlarımızı kayıt altına almak için anketlerimizi gerçekleştirdik. Bu anket sonucunda ilçe merkezimizde daha önce resmi kayıtlara girmemiş 50 engelli vatandaşımız tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.
"Bu çalışmaları sürdürürken, diğer illerde engellilerle ilgili yapılan çalışmaları da yakından takip ediyor ve inceliyoruz" diyen Başkan Tokat, "Bu alanda diğer bir çalışmamızda özellikle yeni yapılacak olan parklarda Turhan Selçuk Parkı'nda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın kullanımına yönelik alanları oluşturmaktır. Yine bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlarımız için belediyemizce düzenleyeceğimiz kimlik kartları ile onların ilçemizde, hakları olan çeşitli hizmetlerden daha kolay yararlanmalarını sağlamak olacak. Bu çalışmalarımızı yaparken gördüğümüz bir eksiklikte engelli haklarından vatandaşlarımızın yeterince bilgileri bulunmadığıdır. Bu bilgilendirmeyi yapabilmek ve engelli vatandaşlarımız ile ailelerini bilinçlendirmek içinde önümüzdeki süreçte kapsamlı bir bilgilendirme çalışmamız olacak. Bu vesileyle de ilçemizde bulunan tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin Engelliler Haftası'nı kutlar, esenlikler dilerim" şeklinde konuştu.