Maden-İş Genel Başkanı Aslan:Ölmedikçe başkanım

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı İsmail Aslan, ziyaret ettiği Elbistan şubesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında çıkarılan söylentiler

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı İsmail Aslan, ziyaret ettiği Elbistan şubesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında çıkarılan söylentilere ve dağıtılan bildirilere üzüldüğünü, ifade eden Aslan, 'emanetçi Başkan' ifadelerini kabul etmedi. Aslan, "Ben ölmedikçe, felç olmadıkça Maden-İş Sendikasının genel başkanıyım." dedi.

Aslan, mevcut teşkilata destek vermesinin gayet normal olduğunu dile getirdi. "Başbakan Elbistan'a geldiğinde Abdullah Paksoy'a mı destek istedi? Elbette Durmuş Küçük'ü destekleyin dedi. Herkes kendi teşkilatını korur. Birileri beni bir yerlere taşıyor. Birileri de ayağımdan çekiyor." diye konuştu.

Bölgede çalışan bir işçi olduğunu ifad eden Aslan, "Beni bu işyeri taşıdı' diyorum. Sonuna 'mı' denk geliyor ve 'beni bu işyeri mi taşıdı? Anlamı çıkarılıyor. Maalesef çok üzüldüm. Arkadaşlar bunu alıyorlar işyerinde dağıtıyorlar. 'Bakın işte İsmail Aslan böyle diyor' deniyor. Herkes beni buranın taşıdığını biliyor. Bu insanlar beni omuzunda götürdü. Genel Başkanın vefatı sonunda tartışmadan beni bu işin başına getirdiler. Vay efendim emanet gelmiş Genel Başkan! Benim gizlim saklım yok.Bunu söyleyenler birlerle de olsa üzülmemek mümkün değil. Ama şunu söyleyeyim; Ben ölmedikçe bu sendikanın Genel Başkanıyım. Burada yapılanlar başka yerde bana yapılmıyor. Soma'da bile bunlar yapılmıyor. Ben Genel Merkezdeki Huzuru burada görmüyorum. Kimse kimsenin huzurunu bozamaz." şeklinde konuştu.

Genel Merkez olarak geçmişte olmayan bir hizmet yaptıklarını anlatan Aslan, "Geçmiş yıllarda belki olmayan bir birlik beraberlik var. Genel Merkez yönetimi olarak bir karar aldık. Şubelerimiz delege seçimlerini yapabilir dedik. Şubelerimizde kendine göre zamanı ayarladı seçim kararı aldı. Aynı tarihte Maden-İş'e bağlı 6 şubemiz seçim kararı aldı. Oy kullanma tarihi olarak da önümüzdeki hafta Perşembe günü belirlendi. Maden İş Genel Merkezi olarak bütün şubelerimize ulaşmaya çalışıyoruz."dedi.