Lig ikincisi Avrupa'da ateşe düşecek

Turkcell Süper Lig'de sezonu ikinci bitirecek takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemede çok zorlu ekipler bekliyor.

Turkcell Süper Lig'de sezonu ikinci bitirecek takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemede çok zorlu ekipler bekliyor. Avrupa liglerinde son viraja girilirken, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak takımlar da belirginleşmeye başladı.

Şu andaki statüye göre lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak. Son haftaya lider giren Fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüslerse grup biletini alacak.

Bursaspor'un işi çok zor

Ligde son haftaya ikinci sırada giren Bursaspor sezonu böyle bitirirse, şampiyon olmayanlar kategorisinden geldiği için üçüncü ön eleme turuna katılacak.

Bursaspor son beş yıldır Avrupa kupalarında olmadığı için kulüp puanı ülke puanının yüzde 20'sinden ibaret. Bu durum 6,890 puanı bulunan yeşil-beyazlıları ön elemede seribaşı olmayan torbaya sokuyor.

Bursaspor'un üçüncü ön eleme turundaki muhtemel rakipleri arasında Dinamo Kiev, Celtic, Zenit, Ajax gibi ekipler var.

Bursaspor bu turu geçmesi halinde dördüncü ön elemede Tottenham, Sevilla, Werder Bremen, Auxerre (veya Lille) gibi rakiplerle mücadele edecek.

Fenerbahçe ikinci olursa...

Bursaspor'un ligi şampiyon bitirmesi halinde Fenerbahçe iki ön eleme turu oynamak zorunda kalacak.

Kulüp puanı 54,890 olan Fenerbahçe, üçüncü ön eleme turunda kesin olarak seribaşı çünkü Fenerbahçe'nin üstüne maksimum üç takım, Rusya-Hollanda-Yunanistan temsilcileri çıkabiliyor.

Fenerbahçe'nin sezonu ikinci bitirmesi halinde dördüncü ön eleme turunda seribaşı olup olamayacağı ise diğer liglerdeki bazı takımların sezonu nerede bitireceğine bağlı.


CNN Türk