Komandolar Irak sınırını didik didik arıyor

Kuzey Irak'tan sızan PKK'lı grupların eylem hazırlığı yaptığı yönündeki istihbarat üzerine, Şırnak ve Hakkâri illerinde geniş çaplı operasyon başlatıl

Kuzey Irak'tan sızan PKK'lı grupların eylem hazırlığı yaptığı yönündeki istihbarat üzerine, Şırnak ve Hakkâri illerinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Şırnak kırsalı didik aranırken, Besta Vadisi'ne inen tam teçhizatlı jandarma özel harekât timleri, PKK'lıların geçiş noktalarını tutuyor.

Irak sınırını oluşturan Altındağ, Kantur, Düğün Dağı, Yemişli ve Işıkveren bölgelerinde konuşlanan askerlere, Süper Kobra helikopterleri de havadan destek veriyor. Irak sınırında adeta etten duvar ören askerler operasyona devam ediyor. Geçici köy korucularının da birçok bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek verdiği belirtiliyor.

KATO DAĞI DİDİK DİDİK ARANIYOR

PKK'lıların toplandığı düşünülen Kato ve Cudi dağlarındaki stratejik noktalar, dün gece obüslerle top atışına tutuldu. Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri arasında bulunan Hisar Taburu'nda görevli askerler de mayın arama tarama faaliyetinde bulundu. Jammer aracı eşliğinde dedektörlerle Hisar'dan Nerdüş Köprüsü'ne kadar olan alanı tarayan askerlere, zırhlı araçlar eşlik ediyor.

Özel eğitimli komandoların katıldığı operasyonlar Cudi, Gabar, Bestler Deresi ve Küpeli bölgesinde yoğunlaşıyor. Şırnak'ın Beytüşşebap, Uludere ve Silopi ilçelerindeki birlikler de kendi sorumluluk alanlarında operasyona destek veriyor. 240 kilometre uzunluğundaki sınır boyunca didik didik PKK'lı aranıyor. Hain tuzaklara karşı önlem almaya çalışan Mehmetçik, yol güzergâhları ve arazilerde mayın araması yaptıktan sonra ilerliyor. Sınırın Irak tarafındaki teröristlerin mevzileri ve kaçış istikametleri ise insansız hava araçlarıyla tespit ediliyor. Sınıra yakın olan bu alanların, savaş uçakları ve kobra helikopterlerle vurulduğu belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır birliklerine yığınak yapmaya devam ediyor. Cudi Dağı'na destek amaçlı komandolar gönderildi. Operasyon birliklerine ayrıca, çok sayıda gıda ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterler, iki gündür sınırın sıfır noktasındaki operasyon alanlarına jandarma özel harekât timlerini indiriyor.

YENİ KARAKOLLAR YAZ SONUNDA HAZIR

Bu arada, Silopi'nin sınır kesimlerindeki karakol inşaatlarının yaz ayı sonuna kadar bitirileceği öğrenildi. Bütün sınır bölgesinde toplam 46 karakol inşaatı devam ediyor.