Fethiye'de Satranç Turnuvası Çekişmeli Geçti

Fethiye Özel Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu'nun düzenlemiş olduğu " Şehit Fethi Bey Bahar Şenliği Satranç Turnuvası" hafta sonu 230 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Özel Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu ve Fethiye Satranç İlçe Temsilciliği'nin organizasyonunda gerçekleşen turnuva şenlik havasında geçti. Özellikle 8 Yaş Grubu sporcuları ve velilerinin heyecanı görülmeye değerdi. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Satranç İl Temsilci Yardımcısı Cemalettin Yurdakul, "Gösterilen ilgiden çok mutluyuz, bize bu ortamı sağlayan ve satranca katkı sunan Özel Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bu tür katkıları başka kurumlardan da bekliyoruz" dedi. Üç gün süren turnuva heyecanı sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verilmesi yanı sıra 10, 12 ve 14 Yaş Kategorisinde ilk 3 dereceye giren sporcular ile 8 Yaş Kategorisindeki tüm sporculara madalya verildi. Ödül törenine sporcularla birlikte coşkulu ve ilgili veliler de katıldı. Ödüller, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akif Usta, Okul Müdürü Dündar Akgül, Satranç İlçe Temsilcisi Osman Yavuz ve diğer ilgililer tarafından verildi.
Turnuvada dereceler şu şekilde oluştu:
10 Yaş Altı: Arda Yungucu Ata İ.Ö.O, Bora Özcan-Merkez Atatürk İ.Ö.O, Özgürcan Yeter-Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İ.Ö.O.
12 Yaş Altı: Hasan Berat Fahrioğulları-Özel Şehit Fethi Bey İ.Ö.O, Ömer Yalçın-Patlangıç YİBO, Mustafa Kaan Arsal-Merkez Atatürk İ.Ö.O.
14 Yaş Altı: Ozan Tuna Yakar-Gazi İ.Ö.O, Can Dargın ve Selman Erdoğan-Patlangıç YİBO