Engelliler 'Biz De Varız' Dedi

Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3

Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü organize edilen 'Engelliler Şöleni' kapsamında düzenlenen yürüyüşe tekerlekli sandalyeleri ve koltuk değnekleriyle katılan engelliler, toplumsal bir mesaj vererek 'Biz de varız' dediler.
Valilik Hizmet Binası önünde bir araya gelen ve refakatçileri eşliğinde oluşturdukları kortejle, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Taşıdıkları pankart ve dövizlerle toplumdan beklentilerini dile getiren engellilere; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen de destek verdi. Yürüyüşün ardından meydanda yer alan Atatürk Anıtı'na Macit Özcan tarafından çelenk sunulurken, katılımcılar burada
önce saygı duruşunda bulundu, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak belirli dönemlerde engelli vatandaşlara bugüne kadar 500 üzerinde tekerlekli sandalyeyle birlikte binlerce baston ve hasta bezi dağıttıklarını anlatan Özcan, engellilerin toplu taşıma araçlarından daha rahat yararlanabilmeleri adına yeni alınan otobüslerde asansörlü basamak sistemini yerleştirdiklerini dile getirdi. Kent merkezindeki kaldırımlara rampa sistemi kurma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Özcan, "Engelli vatandaşlarımızın sportif aktivitelere de
katılabilmeleri için engelli basketbol takımını kurduk ve bu takımımız mücadelesine devam ediyor" dedi.
Çok küçük şeylermiş gibi görünen söz konusu çalışmaların, engelliler açısından büyük önem taşıdığını savunan Macit Özcan, engelli olmanın da hiç kimsenin tercihi olmadığını bildirdi. Özcan, engelli vatandaşların istihdamı konusunda da oldukça titiz davrandıklarını, bugün belediye bünyesinde çalışanların yüzde 3'lük bir bölümünün ise engellilerin oluşturduğu bilgisini vererek daha geniş imkanlara sahip olmaları halinde, istihdam edilen engelli sayısını da artırmış olacaklarını söyledi.
Bugün Mersin'de tekerlekli sandalyesi olmayan bedensel engelli tek bir vatandaş dahi kalmadığını öne süren Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, bundan sonraki süreçte de akülü tekerlekli sandalye dağıtabilmek için çalışma başlattıklarını ifade etti. Nuri Özdemir, engellilerin topluma entegre olması anlamında, Mersin'in diğer şehirlere oranla daha ilerilerde olduğunu belirterek, "Tüm amacımız, bir dünya kenti olan Mersin'de, engelli vatandaşlarımızın insanca yaşayabileceği bir ortam hazırlamaktır"
dedi.
(SNK-HO-Y)