Engelli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

Gaziantep'te "Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, engelli öğrenciler yaptıkları resim, tablo ve diğer ürünlerinden oluşan bir sergi açtı.

Demokrasi Meydanı'ndaki serginin açılış kurdelesini, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz birlikte keserek serginin hayırlı olmasını diledi.
Açılış kurdelesinin kesiminden sonra Vali Yardımcısı Yurdakul sergiyi gezerek öğrencilerin yaptığı eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yapılan eşyaları çok beğenen İbrahim Yurdakul öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Engelli öğrenciler yaptıkları resim, tablo tespih ve benzeri eşyaları halkın gösterimine sunarak okullarına katkıda bulunmaya çalışacakları belirtildi.
Açılan çadırda engelli öğrencilerin yaptıkları eşyaların yanı sıra yiyecek ve içecekler de bulunuyor.
Serginin hafta boyunca açık kalacağını söyleyen engelli öğrenciler, "Engelliler Haftası münasebetiyle yıl boyunca yaptığımız eşyaları bugün halkımızın beğenisine sunmak istedik. Şahinbey Belediyesi'nin de desteğiyle Demokrasi Meydanı'nda çadır açtık. Yıl boyunca yaptığımız eşyaları ve kermeste yaptığımız yiyeceklerle beraber satarak okulumuza katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.