Cinsel istismara Siirt'te protesto

Siirt'te düzenlenen yürüyüşle bir ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yapıldığı iddia edilen cinsel istismar olayı kınandı.

Siirt'te düzenlenen yürüyüşle bir ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yapıldığı iddia edilen cinsel istismar olayı kınandı. Aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Baro, Tabip Odası, KESK ve İHD şube üyelerinin de yer aldığı grup, Eski Devlet Hastanesi önünde toplandı.

Ellerinde "Tecavüzcülere değil, çocuklara koruma", "Cinsel istismara sıfır tolerans", "Çocuklara uzanan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıyan ve çeşitli sloganlar atan grup üyeleri Özbel İşhanı önüne kadar yürüdü.

Sloganlarında Vali'yi istifaya da çağıran grup adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Ekrem Bilek, cinsel istismar olayının vicdanlarda mahkum olduğunu belirterek, "Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen kimselerin tutuklandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak bizler olayın tüm yönleri ile araştırıldığı ve bir sonuca gidileceği kanaatini bugün itibariyle taşımıyoruz" dedi.

Soruşturma dosyasının tamamlanmış olmasının, iddianamenin hazırlanmasının, duruşma tarihinin belirlenmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Bilek, şöyle devam etti: "2 yıla yakın bir süredir devam ettiği iddia edilen bu çirkin olayın bugün itibariyle açığa çıkıyor olması çok ciddi bir ihmalin de göstergesidir. Bu tür olayların ülkemizde ve dünyanın değişik bölgelerinde de cereyan ediyor olması olayı meşrulaştırma aracı olamaz. Yine aynı şekilde bir olaydan dolayı tüm bir kentin ya da tüm bir topluluğun sorumlu tutulması da doğru bir tutum olamaz."

Bu tür olayların, yaşandığı her yere cevap olacak tarzda caydırıcı bir ceza etkisi ile sonuçlanacağı beklentisinde olduklarını kaydeden Bilek, "Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da olayı kınayarak, tüm boyutuyla ortaya çıkarılmasını istedi. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.


CNN Türk