Bu Da İbret Sergisi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonu öncesi Aydın'da İstasyon Meydanında yangın esnasında ve sonrasında çekilen 'İbret Fotoğrafları'ndan oluşan sergi açtı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonu öncesi Aydın'da İstasyon Meydanında yangın esnasında ve sonrasında çekilen 'İbret Fotoğrafları'ndan oluşan sergi açtı. Sergide çoğunluğu küçük ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangınların nelere mal olduğu anlatılmaya çalışıldı.
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın en büyük çevre felaketinin orman yangını olduğunu hatırlatarak geleneksel hale gelen serginin asıl amacının orman yangını ile mücadelenin nasıl bir savaş olduğunu göstermek olduğunu belirtti. Orman yangılarının yüzde 97' sinin insan kaynaklı olduğu sergide, yangınlarda telef olan canlıların o zor halleri de ziyaretçilerin dikkatine sunuldu.
Muğla Orman İşletme Müdürü İbrahim Aydın, son 10 yılda Aydın'da yıllık ortalama 56 adet orman yangının çıktığını ve 163 hektar ormanlık alanın yandığını, 2009 yılı orman yangını sezonunda ise meydana gelen 45 adet orman yangınında 126,80 hektar alanın yandığını hatırlattı. Bu arada 2009 yılında yangınla mücadele kapsamında 1 milyon 804 bin 562 TL harcama yapıldığı belirtildi.