Bingöl'de fırtına minare devirdi

Bingöl'de etkili olan şiddeti fırtına çok sayıda binanın çatısını uçurdu ve bir minarenin yıkılmasına yol açtı. Akşamüstü etkisini artıran fırtına Bin

Bingöl'de etkili olan şiddeti fırtına çok sayıda binanın çatısını uçurdu ve bir minarenin yıkılmasına yol açtı. Akşamüstü etkisini artıran fırtına Bingöl Devlet Hastanesi, çok sayıda okul, öğrenci yurdu ve apartmanların çatısını tahrip etti. Saray Camii'nin minaresi de yıkıldı. Şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

Özellikle Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'nde etkili olan şiddetli fırtına, mahalledeki çok sayıda bina çatısının uçmasına neden oldu. Çok sayıda okul ve öğrenci yurdunun da çatısının uçtuğu fırtına, Bingöl Devlet Hastanesi'nin çatısını da uçurdu. Saray Mahallesi'nde bulunan Saray Camii'nin minaresini deviren şiddetli fırtına, mahalle sakinlerini de korkuttu. Fırtınanın hortum gibi her şeyi önüne kattığını söyleyen mahalle sakinleri, böylesine şiddetli bir fırtınayı daha önce görmediklerini söylediler.

Fırtınanın ardından başlayan sağanak yağmur da hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan şiddetli fırtına yüzünden yaklaşık 2 saat elektrik kesintisinin olduğu şehirde hala bazı mahallelere elektrik verilemiyor.