Bilgi Anadolu Lisesi, Uluslararası Bilim Yarışması'nda 3 madalya kazandı

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi 6. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda 1 altın, 2 gümüş madalya almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlı

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi 6. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda 1 altın, 2 gümüş madalya almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi ile Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Tacikistan, Almanya, Beyaz Rusya tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslar arası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması sonuçlandı.

Bilgi Anadolu Lisesi'nden Biyoloji alanında yarışmaya katılan 3 öğrenci de madalya kazandı. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması internet sitesinde açıklanan sonuçlara göre, Oğuz Eren Çetintaş en yüksek puanı alarak altın madalya, Baran Taştan ve Ali Karakoç ise 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazandılar.

Bilgi Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Necmettin Doğan yaptığı açıklamada, "İlk defa katıldığımız bir yarışmada öğrencilerimizin hepsinin madalya alması bizi çok sevindirdi. Bir taraftan Biyoloji Kulübünün Biyolojiyi sevdirmek üzere yapmış olduğu sistemli ve özverili çalışmalar ile farklı alanlarda da güzel sonuçlar aldık. Öğrencilerimizin düzenli ve disiplinli ders çalışmasında öğretmenlerimizin yanı sıra ailelerinin de büyük desteği oldu." dedi.

Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can ise, "Milli Eğitim Bakanlığımızın oluru ile ülkemizde de düzenlenen uluslararası bu yarışmaya ilk defa katıldık. Buna rağmen öğrencilerimiz büyük bir başarı elde etti. Hem öğrencilerimizi hem de emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederim." şeklinde konuştu.