Batu: Baykal doğru olanı yaptı

Eski Milletvekili ve emekli Büyükelçi İnal Batu telefonla bağlandığı SKY TÜRK ekranlarında Baykal'ın istifasını değerlendirdi.

Baykal’ın yaşananların ardından doğru bir karar verdiğini söyleyen İnal Batu, Baykal’ın da kaset olayının yansımalarını dikkatle izlemiş olabileceğini belirtti. CHP’yi destekleyen çok sayıda yazar ve yorumcunun Baykal’ı istifaya davet ettiğini de hatırlatan Batu, “CHP içindeki varlıklarını Baykal’a borçlu olan, onun ayrılmasıyla parti içerisinde etkinliklerinin kalmayacağını düşünen belirli kişiler de Baykal’ı istifadan vazgeçirmeye çalışıyorlardı. Bu arada parti genel sekreterliğinden talihsiz bir girişim oldu; dikkatleri başka yere çekmek için Sarıgül’e suçlamalarda bulundular” dedi.

Baykal’ın olay için ‘komplo’ dedikten sonra istifa etmesine anlam veremediğini de belirten İnal Batu hükümeti suçlayan Baykal’ın elinde ciddi deliller olması gerektiğini belirtti.

Seçim başarısına göre liderlerin istifa etmesi gerektiğini de söyleyen Batu, CHP’nin yapabileceği helmelere de değinerek “Parti içerisinde varlığını sürdürmek isteyen bazı çevreler, Baykal’ı istifadan vazgeçirmek isteyeceklerdir. Temennim Baykal bunlara kulak asmasın aldığı doğru kararda ısrar etsin ve parti tük Türkiye’de istenen bir değişim geçirsin, yıpranmamış gençler partinin yönetimini alsın” dedi.