Atso'dan 'Marka' Seferberliği

2010'u 'Marka Yılı' ilan eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 'Markalaşma Çalışmalarına Destek Projesi' kapsamında, 'Antalya Markalaşıyor, Markalarımız Coşuyor' sloganı ile eğitimlere başlıyor

2010'u 'Marka Yılı' ilan eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 'Markalaşma Çalışmalarına Destek Projesi' kapsamında, 'Antalya Markalaşıyor, Markalarımız Coşuyor' sloganı ile eğitimlere başlıyor. Mayıs ve Haziran aylarında tüm ATSO üyeleri ve çalışanlarına açık olarak, ikişer günlük sürelerde ücretsiz marka eğitimleri gerçekleştirilecek.
'ATSO AKADEMİ' çatısı altındaki ilk grup eğitimi, 13-14 Mayıs tarihlerinde ATSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İki gün sürecek eğitim Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferruh Uztuğ tarafından verilecek. Eğitimin ilk gününde markanın önemi, stratejik marka yönetimi, iletişim yönetimi gibi başlıklar altında markalaşmanın esaslarına değinilecek. İkinci günde ise markaya yönelik iletişim,marka konumlandırma konusu uygulamalı örneklerle anlatılacak.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO olarak 2010 yılında markalaşma konusuna ağırlık verdiklerini, Antalya'da yerel ürün ve firmaların markalaşması için eğitim programı başlattıklarını bildirdi.
Günümüzde gerek yerel ve ulusal, gerekse uluslararası pazarlarda başarıya ulaşmak için güçlü bir pazarlama stratejisine ihtiyaç olduğunu belirten Budak, "Pazarlamada başarı, artı değer elde etmek, fark yaratmak ve marka olmaktır. Marka, ürünler arasında ayırt edilmeyi, rakiplere göre farklılığı ortaya çıkarmayı, ürün yelpazesinde göze çarpmayı ve talebin artışını sağlamaktadır. ATSO olarak 2010 yılında markalaşma konusuna ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda Antalya'da yerel ürün ve firmaların markalaşması için eğitim programı başlattık. Bu eğitim sonrasında eğitimlere katılan üyelerimizin markalaşma çalışmalarını belirli bir kontenjan dahilinde danışmanlık ve tanıtım gibi faaliyetlerle desteklemeyi ve sürdürmeyi amaçlıyoruz. Markalaşmak isteyen üyelerimizi eğitimlerimize bekliyoruz" dedi.