AK Parti Denizli İl Başkanı Uçar: Baykal'ın iftirasının cevabını veririz ancak bize yakışmaz

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hükümete suçlama yaparak istifa etmesinin, kendisi hakkında kamuoyunda oluşa

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hükümete suçlama yaparak istifa etmesinin, kendisi hakkında kamuoyunda oluşan şüpheleri arttırdığını söyledi. Uçar, Baykal'ın istifasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, olay ilk ortaya çıktığında siyaset kurumu adına üzüldüklerini, doğru olsa da olmasa da kişilerin özel hayatının bu şekilde ortaya dökülmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ettiklerini bildirdi.

Baykal'ın kaset iddiaları gündeme geldiğinde AK Parti olarak çok net bir tavır ortaya koyduklarını belirten İl Başkanı Uçar, "Bu olayın çok çirkin olduğu, başta Başbakanımız olmak üzere tüm parti yetkililerimiz tarafından ifade edildi. Bu tür rezaletlerin, başta siyaset kurumu ve siyasetçileri yıpratacağını ve ülkeye hiçbir şey kazandırmayacağını, ayrıca insanların özel hayatlarının bu şekilde ortaya dökülmesinin asla tasvip edilemeyeceğini söyledik. AK Parti olarak bu olayı dillendirmedik, bu konu üzerinden siyaset yapmadık." şeklinde konuştu.

Baykal'ın istifa etmesinin kendi kararı olduğunu vurgulayan Bilal Uçar, şunları kaydetti: "Ancak istifa ederken hükümeti suçlaması, sanki bu olayı hükümet tezgâhlamış gibi savunması hiç de şık ve inandırıcı olmamıştır. Kendisine yakıştıramadık. Eğer elinde somut bir delil varsa, ortaya koyarak kamuoyunu bilgilendirmesi ve istifa etmemesi gerekirdi. Böyle bir suçlamayla istifa etmesi, kendisi hakkında kamuoyunda oluşan şüpheleri arttırmıştır. AK Parti olarak Deniz Baykal'ın bu iftirasının cevabını veririz ancak iddia olunan olayla ilgili siyaset yapmayı kendimize yakıştıramayız. Sayın Baykal bu olayda hükümeti suçlayacağına, elinde bir delil varsa ortaya koysun ya da yakın çevresine baksın. Hangi sebeple olursa olsun siyaset kurumu adına üzücü bir hadisedir."