Ab'nin Doğum Günü Kutlandı

60'ıncı 9 Mayıs Avrupa Günü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Genişleme Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı

60'ıncı 9 Mayıs Avrupa Günü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Genişleme Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri eşliğinde kalabalık bir grup, Meclis Parkı'ndan Gençlik Parkı'na pedal çevirdi.
Bağış bisiklet turundan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada üyelik sürecini bisiklet kullanmaya enzeterek, "AB süreci, durmadan, yılmadan, usanmadan çalışmayı, adeta bisiklet kullanmak gibi devamlı pedal çevirmeyi gerektiren bir süreç. Türkiye de AB sürecinde pedal çevirmeye devam edecek, dedi.
Daha sonra Bağış ve beraberindekiler Gençlik Parkı'nda ağaç diktiler.
AB Türkiye Delegasyonu'nun yanı sıra İspanya, İtalya, Avusturya, Belçika, Almanya, Letonya, Fransa, Fransa, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, Litvanya, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Estonya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, İrlanda, İsveç ve Polonya Büyükelçilikleri Gençlik Parkı'ndaki stantlarında tanıtım faaliyetlerinde bulundular.
Kutlamalarda çocukların ilgi gösterdiği kum boyama, yüz boyama, illüzyon gösterisi, film ve dans gösterileri gibi etkinliklerin yanı sıra Doğaç Tiyatrosu'nun "Tiyatro Sporu", Tuana Folk Dans grubu, Geveze ve Bay J show da izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
İstanbul'da da "Avrupa Kültür Başkenti, Kültürel Kimlik ve Vatandaşlık" konulu gençlik konferansının katılımcıları ve daha önce 36 ülke arasında yapılan ve ülke birincileri belirlenen Avrupa Genç Gazeteci Ödülleri'nin (EYJA) sahipleri, Yıldız Korusu Dahill Restaurant'daki kutlamalara eşlik etti.
Akşam ise Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı verilen resepsiyonları Ferhat Göçer konseri izledi. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği konser sırasında Ankara'da Egemen Bağış ve İstanbul Yıldız Korusu'nda Avrupa Genişleme Genel Müdürlüğü, İletişim ve Enformasyon Bölüm Başkanı Gisela Gauggel-Robinson'un katılımıyla aynı anda yapılan geriye sayışın ardından Boğaziçi Köprüsü Avrupa Birliği'nin renkleri olan sarı ve lacivert ışıklarla aydınlatıldı.
Ferhat Göçer Ankaralıları eğlendirirken Dolapdere Big Gang Band de İstanbul'daki törene katılanları coşturdu.
1950'de dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman'ın birleşik bir Avrupa vizyonunu ve bunun gerçekleştirilmesi için gerekli kurumları ortaya koyduğu "Schuman Deklarasyonu'nun" yayınlandığı taih olan 9 Mayıs, Avrupa Birliği'nin doğum günü kabul ediliyor.