174 kişilik orkestra, Yunus'un eserleriyle dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajı verdi

Eskişehir Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığ

Eskişehir Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu tarafından Yunus Emre Oratoryosu konseri verildi. 174 kişiden oluşan orkestra, Yunus Emre'nin ilahi ve şiirlerinden oluşan parçaları seslendirerek Eskişehir'den dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajı gönderdi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Opera ve Bale Salonunda seslendirilen Yunus Emre Oratoryosuna Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Davut Aydın konseri Eskişehirliler ile birlikte izledi.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nun da devlet sanatçıları soprano Esin Talınlı, mezzo soprano Aylin Ateş, Tenor Şenol Talınlı ve bas Tuncay Kurtoğlu sahne aldı. Senfoni Orkestrası ile Devlet Çoksesli Korosu'nu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen yönetti.

174 kişiden oluşan orkestra, iki saat süren konserde, Yunus Emre'nin ilahi ve şiirlerinden oluşan parçaları seslendirerek Eskişehir'den dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajı gönderdi. Orkestra, konser sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, 99 kişilik orkestra ile 75 kişilik koroyu kutlayarak, şef Rengin Gökmen'e çiçek verdi.