Vali Demir'den 1 Mayıs Açıklaması

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Vali Demir mesajında 1 Mayıs'ın adına yakışır şekilde kardeşlik ve barış içinde kutlanması ve kutlamaların birlik ve berberlik içinde yapılması ümit ve arzumuzdur diyerek 1 Mayıs gününün bayram ve şölen havası içinde geçmesini diledi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir mesajında 1 Mayısın, dünya çapında "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak tüm işçiler tarafından kutlandığını ve Türkiye'de ilk kez 1923 yılında resmî olarak kutlanan bu günün 2008 yılı Nisan ayından itibaren "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmaya başlandığını vurguladı.
22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayısın resmi tatil ilan edildiğini hatırlatan Vali Demir, "1 Mayısın adına yakışır şekilde kardeşlik ve barış içinde kutlanması ve kutlamaların birlik ve berberlik içinde yapılması ümit ve arzumuzdur. Bu birlik ve dayanışma ruhu özelde Erzincan genelde ülkemizin birlik ve beraberliğine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerinde bulundu.
"Erzincan'daki sendika temsilcilerinin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu günü en güzel şekilde kutlayacaklarından asla şüphem yoktur" diyerek açıklamasını sürdüren Vali Demir; "Bu birlik ve beraberliğin sürekli olması, sadece belirli günlere mahsus olarak kalmaması ülkesini seven herkesin ve her kuruluşun en temel ödevidir. İşçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Sevgi ve dostluk içinde birlik ve dayanışma duygusu içinde kutlamaları için her türlü tedbir ilgili birimlerce alınmıştır. Bu günün bir bayram bir şölen havası içinde geçmesini dilerim. Erzincan'da görev yapan hizmet üreten tüm çalışanların bu mutlu gününü kutlar, bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eder, kendilerine ve ailelerine sağlık afiyet dilerim" şeklinde açıklamada bulundu.