Tarsus'ta 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs İşçi Bayramı, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen mitingle kutlandı.

Tarsus'ta 1 Mayıs Kutlamaları
Tarsus'taki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına; İşçi Emeklileri Derneği, KESK (Eğitim-Sen, SES, BES),Mersin Barosu Tarsus Temsilciliği, Cumhuriyet Halk Partisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TKP, Sivaslılar Derneği, Toplumsal Özgürlük Platformu, BDP, İHD, EMEP, TDH, Yaşam Ateşi Sanat Topluluğu, Tarım İşçileri Derneği üyeleri destek verirken, polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
Ellerinde Türk bayrakları, parti bayrakları ve pankartlarıyla Kleopatra Kapısı önünden yürüyüşe başlayan katılımcılar, Cumhuriyet Alanı'nda saygı duruşunda bulunduktan sonra İşçi Marşı'nı birlikte söyledi.
Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, AK Parti hükümetinin politikalarını eleştirerek, "AK Parti hükümetinin sözde demokrasi söylemleri sahtedir. İnandırıcılıktan uzaktır. Sözüm ona Anayasa'yı sivilleştirme gayretleri aldatıcıdır" ifadelerini kullandı.
Erçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin her tarafı yangın yerine dönüştürüldü. Bir tarafta dilinden, kültüründen, inancından, yaşam tarzından, milliyetinden, memleketinden, hatta tuttuğu takımdan dolayı şiddete uğrayan, linç girişimlerine maruz kalan insanlar, bir tarafta işini ve geleceğini kaybetmiş milyonlar. Bir tarafta okuma hakkı elinden alınmış çocuklarımız, diğer tarafta üniversite diplomasi ile işsiz bırakılmış gençlerimiz. Bir tarafta sömürülen kadın emeği, diğer tarafta çocuk işçiler. Bir tarafta açlık sınırının altında
insanlık dışı ve kölece çalıştırılan tarım işçileri, diğer tarafta yok edilmek istenen ve sefalete mahkum edilen köylülerimiz, mutfaklarımız yanıyor. Unutmayalım ki, örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü hepimize kutlu olsun."
Konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne aldı.