Sungurlu'da Sürücülere Trafik Semineri

Çorum Sungurlu Emniyet Müdürlüğü ve Sungurlu Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından organize edilen bir programla ilçede bulunan sürücülere trafik semineri verildi

Sungurlu'da Sürücülere Trafik Semineri
Çorum Sungurlu Emniyet Müdürlüğü ve Sungurlu Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından organize edilen bir programla ilçede bulunan sürücülere trafik semineri verildi. Ölümlü kazaların önüne geçilmesinin amaçlandığı eğitim seminerine sürücülerin ilgisi yoğun oldu.
Şoförler Odası Düğün Salonu'nda yapılan seminere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hacı Karatekin, yolcu ve servis taşımacılığı ile belediye sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan sürücüler katıldı.
Sungurlu Emniyet Müdürü İsmail Maden, meydana gelen trafik kazalarının çoğunlunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, sürücülere trafik kurallarına uymaları için çağrıda bulundu.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli polis memurları tarafından yapılan sunumda, yolcu indirme bindirme kuralları, trafik ışıklarının anlamları ve ışıklı kavşakların kullanımı, hız kuralları ve takip mesafesi kuralları, S plaka yönergesi, geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ve geçiş üstünlüğünün kullanımı, yol şerit çizgilerinin anlamları ve şerit izleme kuralları, Karayolları Taşıma Kanunu ve yönetmenliği, araç ve sürücüye ait belgeler, zorunlu ve isteğe bağlı trafik sigortaları, alkollü araç
kullanma yasağı, alkol limitleri ve cezai yaptırımlar hakkında bilgiler verildi.