Solhan'da okuma seferberliği başlatıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Kütüphanecilik Kulübü tarafından hazırlanan "Okuyalım Okutalım" projesi kapsamında

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Kütüphanecilik Kulübü tarafından hazırlanan "Okuyalım Okutalım" projesi kapsamında, kahvehanelerde kitaplıklar oluşturulurken, gezici bir kütüphane kuruldu.

Hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleri ile bugüne kadar 61 öğretmen ve 102 öğrenciye yurtdışı deneyimi kazandıran Solhan METEM, sosyal içerikli gençlik projeleriyle de dikkat çekiyor. METEM şimdi de topluma okuma sevgisi aşılamak amacıyla 'Okuyalım Okutalım' adlı projeyi hayata geçirdi.

Proje hakkında konuşan METEM Müdürü Ömer Cengiz, Solhan halkına okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan yaklaşık 2 bin 500 kitap toplandığını, konferanslar planlandığını, afiş tasarımları yapıldığını ve promosyon ürünler hazırlandığını söyledi. Cengiz, ayrıca çayevlerinde Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar önderliğinde 'Okuma Etkinlikleri' başlatıldığını kaydetti.

5 ay sürecek proje kapsamında yapılacak çalışmalar 2 başlık altında toplandı. Birincisi kitap okumanın önemine ve faydalarına dikkat çekmek. Bu amaçla afişler bastırılacak, pankartlar asılacak, promosyon ürünler dağıtılacak, konferanslar ve yarışmalar düzenlenecek, web sitesi hazırlanacak. Böylece konu hakkında farkındalık oluşturulacak. İkinci başlık ise halkın kitaba daha rahat ulaşmasına ve okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak. Bu amaçla öncelikle kitap toplama kampanyaları düzenlenecek, gezici kitaplık oluşturulacak.