Sinop'ta 1 Mayıs Kutlamaları

Sinop'ta, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" çok sayıda işçinin katıldığı yürüyüşle kutlanırken, İşçiler İstanbul Taksim'de olduğu gibi 33 yıl sonra Sinop'ta da ilk kez Sakarya Caddesi'nden yürüdü.

Sinop'ta 1 Mayıs Kutlamaları
KESK Şubeler Platformu, TÜRK-İŞ ve DİSK tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında, saat 13.00'da eski otogar mevkisinden başlayan yürüyüş, Sakarya ve Atatürk Caddelerini takip ederek Uğur Mumcu Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş boyunca Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri kortejin önünden yürüdü. 33 yıl aradan sonra Sinop Valiliği bu yıl ilk kez işçilere Sakarya Caddesi'nde yürüyüş izni vermiş oldu. Bu arada yürüyüş sırasında 'Sinop Gençlik Muhalefeti' adlı grup ise bir ara kortejden ayrıldı. Atatürk Caddesi'nde bir süre oturarak sol yumruklar havada slogan atan gurup, daha sonra 'isyan-devrim-özgürlük' diye slogan atarak ellerindeki pankartlarla koşmaya başladı. Grubun gösterisi meydan girişindeki polis noktasında son buldu. Yürüyüşe Türkiye Partisi temsilcileri de Sinoplu ünlü filozof Diyojen kostümü ve ilginç tiplemelerle katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, meydana giriş çıkışlar kontrollü olarak gerçekleşti.
1 dakikalık saygı duruşunun ardından düzenleme kurulu adına konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Uzun, 2010 yılı 1 Mayıs'ın da gündemin, kriz, işsizlik, yoksulluk; demokrasi ve barış özlemi olduğunu söyledi. Uzun, "Hak verilmez alınır sloganıyla çıktığımız yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bizler sosyal adalet, eşitlikçi sivil bir anayasa istiyoruz. Bizler insanca yaşayabileceğimiz koşulların oluştuğu bir ülke istiyoruz" dedi. Daha sonra DİSK'e bağlı Genel-İş Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu, Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Mahmut Kaya'da birer konuşma yaptı.