Mersin'de 1 Mayıs Kutlamaları Başladı

Mersin'de 8 yıl aradan sonra Cumhuriyet Alanı'nda yapılan '1 Mayıs İşçi Bayramı' kutlamaları olaysız başladı.

Mersin'de 1 Mayıs Kutlamaları Başladı
Çeşitli sendikaların oluşturduğu tertip komitesi tarafından '1 Mayıs İşçi Bayramı' kapsamında düzenlenen miting, İstasyon Meydanı'nda toplananan kalabalığın yürüyüşü ile başladı. Kutlamalara işçi ve memur sendikalarının yanı sıra, çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve dernekler de katıldı. İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalık, saat 11.00'de İstiklal Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Alanı'na hareket etti. Davul-zurna eşliğinde oynanan oyunlar ve söylenen şarkılarla yapılan yürüyüşte çeşitli
sloganlar atıldı. Yaklaşık bin 300 polisin görev aldığı yürüyüş sırasında muhtemel provokatif olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi alındı.
Mitinge katılanlar, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından, 8 yıl sonra ilk kez '1 Mayıs Bayramı' kutlamalarına açılan Cumhuriyet Alanı'na ulaştı. Kalabalık, polisin oluşturduğu arama noktalarında arandıktan sonra Cumhuriyet Alanı'na alındı. Arama yapan polislerin elindeki mavi eldivenler ise dikkat çekti. Mersin'deki 1 Mayıs Bayramı kutlamaları, yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile Cumhuriyet Alanı'nda devam ediyor.