Konesob'da Bekir Duvarcı Güven Tazeledi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Olağan Genel Kurul'u delegelerin büyük katılımıyla gerçekleşti

Konesob'da Bekir Duvarcı Güven Tazeledi
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Olağan Genel Kurul'u delegelerin büyük katılımıyla gerçekleşti. İki liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Bekir Duvarcı yeniden seçilerek güven tazeledi.
Bera Otel'de düzenlenen genel kurulda ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Divanın oluşmasının ardından kürsüye gelen KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, esnafın son zamanlarda zor durumda olduğunu belirterek, "Yapılan değişikliklerle 4 milyon olan esnaf sayısı 2 milyona kadar geriledi. Biz hükümetten bize parasal destek vermesini istemiyoruz. Biz sadece üzerimizdeki vergi ve diğer yüklerin alınmasını, önümüzün açılmasını istiyoruz. Odalarımızın durumu gerçekten kötü. Odalar çalıştırdıkları eleman sayısında azaltma yapmak zorunda kaldı. Konya'da kayıtlı 80 bin esnaf var, her birinin 3 kişilik ailesi olduğunu farz edersek Konya nüfusunun 4'te 1'ini oluşturan bir kitle. Bu kitleyi kimse göz ardı etmemeli, edemez de. Bu nedenle hükümetten bizlerle ilgili bize nefes aldıracak kararları bir an önce almaları konusunda talebimizi yinelemek istiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından yönetim faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve gelir gider raporu delegelere ibraz edilerek oylamaya sunuldu. Raporların oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından kongreye katılan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı birer konuşma yaptı.
613 delegenin oy kullandığı KONESOB Olağan Genel Kurulunda, adaylardan Kemal Can 108 oy alırken, Bekir Duvarcı 476 oy alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.