İzmir'de İntihar

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Gökçen beldesinde yalnız yaşadığı öğrenilen bir kişi kendini demir zincirle asarak intihar etti.

İzmir'de İntihar
Tire ilçesine bağlı Gökçen beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yaklaşık 2 yıl önce eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldığı bildirilen Sebahattin Akkanat(42) intihar etti. Uzun süredir İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikoloji Servisi'nde tedavi gördüğü ortaya çıktı. Sebahattin Akkanat'ın bugüne kadar defalarca intiharı denediği öne sürüldü.
İddiaya göre, Sebahattin Akkanat, 28 Nisan'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmasının ardından, eşinden boşandıktan sonra yalnız olarak yaşadığı Gökçen beldesindeki evine geldi. Son zamanlarda intihar etmeyi takıntı haline getiren ve bunu sık sık çevresindekilere söyleyen Akkanat, akşam saat 22.30'da önceden hazırladığı demir zinciri de yanına alarak, evinin ikinci katında bulunan merdiven korkuluklarının yanına geldi. Burada zinciri boynuna geçirerek, zigon sehpanın üzerine çıkan Akkanat, tahta
sehpanın kırılması üzerine feci şekilde can verdi. Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi'nde hizmetli olarak görev yaptığı öğrenilen Sebahattin Akkanat'ın intihar haberini alan yakınları ise, "Eşinden ayrılmayı bir türlü içine sindirememişti. Psikolojik tedavi görüyordu. Galiba son zamanlarda bir arkadaşına banka kredisinde kefil olmuş. Borç da ödenmeyince banka Sebahattin'in kapısını çalmış" dedi.
Arkasında intihar notu bırakmayan Akkanat'ın ölümü hakkında Tire Jandarması geniş çaplı inceleme başlattı.