İskenderun'da şiddetli yağış sele döndü

Hatay'ın İskenderun İlçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur hayatı felce uğrattı. İskenderun'un bir çok cadde ve sokakları sular altında ka

Hatay'ın İskenderun İlçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur hayatı felce uğrattı. İskenderun'un bir çok cadde ve sokakları sular altında kaldı. İskenderun'a bağlı Organize Sanayi bölgesinde bulunan Sarıseki Beldesinin ortasından geçen dere taşma tehlikesi atlattı. Sarıseki Belediye ekipleri halkı dere taşkınlarına ve sele karşı uyardı. Sarıseki Belde Belediye Başkanı Bülent Özer de Amanos dağlarından gelen şiddetli sel sularını yerinde inceledi. Sel sularının çıkardığı yüksek ses ve denize doğru şiddetli akışı nedeniyle vatandaşlar gece boyunca korku dolu anlar yaşadı. Birçok vatandaş çocukları ile birlikte derenin içinden geçen sel sularını izledi.

Sarıseki Beldesini ortadan ikiye bölen dereden akan sel suları Sarıseki halkına da heyecanlı anlar yaşattı. Sel sularının bir ara köprü seviyeine kadar yükseldiğini ve çok korktuklarını belirten Sarısekililer, yarım saat daha yağmurun yağması durumunda, derenin taşıp beldeyi selin götüreceği yorumunu yaptı.

Belediye yetkilileri, Sarıseki halkını sele karşı tedbirli olmaları yönündü uyardı.