İbrahim Balaban'dan 'İz Bırakanlar'

Nilüfer Belediyesi, Türk resminin büyük ustası Bursalı ressam İbrahim Balaban'ın 89. doğum yılını usta sanatçının eserlerinin yer aldığı "İz Bırakanlar" adlı karma sergiyle kutladı.

İbrahim Balaban'dan 'İz Bırakanlar'
Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde açılan sergiye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meclis üyeleri ve çok sayıda Nilüferli sanatsever katıldı. Daha önce 4 Şubat tarihinde açılması planlanan sergi hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti.
Törende konuşan ünlü ressam İbrahim Balaban, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan ve tüm imkanlarını seferber eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. Etrafını saran öğrencilerle sohbet eden Balaban, gençlere kurdukları hayallerin peşinden gitmelerini, ama bu yolda da çok çalışmalarını öğütledi. Bozbey, usta sanatçının Türk resim sanatına çok önemli eserler kazandırdığını belirterek, "Balaban'ın yetiştirdiği öğrenciler, kısa sürede başarıya ulaşmış, yaptıkları eserlerle hem kendilerini hem de Türkiye'nin adını sanatta yükseltmişlerdir. 89. doğum gününde kendisini resim sanatına gönül vermiş genç yeteneklerle buluşturarak farklı bir hediye sunmak istedik" dedi.
Sergi açılışında Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "23 Nisan" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. İki ayrı kategoride yapılan resim yarışmasında 7-9 yaş grubunda birinciliği Özel Final Okulları'ndan Gözde Ergül kazanırken, ikinciliği Batu Erkan, üçüncülüğü de Eda Özdalga elde etti. 10-12 yaş kategorisinde ise birinciliği Özel Final Okulları'ndan Ataberk Aydemir kazanırken, ikinciliği Hilal Yılmaz ve üçüncülüğü de Buket Muştucu'nun oldu. Bu arada Ege Biçer ve Sanem Oya Atazülal de mansiyon alırken öğrencilerin ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve usta sanatçı İbrahim Balaban birlikte verdi.