Foça'da 1 Mayıs İşçi Bayramı

Bugün İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge katılmak üzere Foça Emek Platformuna bağlı Eğitim Sen, Genel İş ve Büro Emekçileri sendikalarından 50 işçi, 1 Mayıs işçi bayramını kutlamak için Foça'dan yola çıktı

Foça'da 1 Mayıs İşçi Bayramı
Bugün İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge katılmak üzere Foça Emek Platformuna bağlı Eğitim Sen, Genel İş ve Büro Emekçileri sendikalarından 50 işçi, 1 Mayıs işçi bayramını kutlamak için Foça'dan yola çıktı. 1 Mayıs işçi bayramına katılmadan önce Foça Demokrasi Meydanında toplanan işçiler basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan BES Foça Temsilcisi Levent Mısır, işsizliğin önlenmesini ve kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeçilmesini istediklerini söyledi.
Kıdem tazminatı haklarına dokunulmamasını istediklerini kaydeden Mısır, 4-C ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. İşsizlik Sigortası Fonu'nun işsizler için daha etkin kullanılmasını istediklerini belirten Mısır şunları söyledi: "Vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Sağlık ve sigorta haklarımızdaki mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa ve yasalar istiyoruz. 1 Mayıs'ta alanlardan bir kez daha hükümete sesleniyoruz. 1 Mayıs 1977'de kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını, adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler; ekmek, barış, özgürlük için haydi 1 Mayıs'a"
Basın açıklamasının okunmasından sonra İzmir'deki mitinge gitmek üzere otobüslere yürüyen işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs, İş Ekmek Yoksa Barış da yok," şeklinde sloganlar attı.