Eskipazar Halı Saha Temeli Atıldı

Karabük'ün Eskipazar ilçesi Belediyesi tarafından Mermer mahallesine yapılması planlanan halı saha'nın temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Eskipazar Halı Saha Temeli Atıldı
Düzenlenen temel atma töreni, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının Başkanları, Daire Amirleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, ilçenin yedi mahalleden oluştuduğunu ve ilk olarak mermer Mahallesinden hizmetlerine başladıklarını belirterek, "Mermer Mahallemiz Karabükümüze giden anayol üzerinde olması dolayısı ile öncelik sırasını aldı. Biliyorsunuz ki hemen yukarımızda ki yel tepe diye bilinen mevkie bir kent ormanı yapılıyor. Bu kent ormanı ile de ilçemiz de büyük değişimler olacak. Temelini attığımız halı sahamız burada ki gençlerimizin daha güzel alanlarda spor yapmalarını, sosyal ve kültürel anlamda da gelişmelerine imkanlar sağlayacaktır. Her konuşmamda bahsediyorum. Eskipazarımız büyüğümüz değerli Devlet adamımız TBMM Başkanımız Mehmet Ali Şahin ve Bölge Milletvekillerimizin ve merkezi hükümetimizin destekleri ile büyüyecek güzelleşecek. Yaptığımız ve yapacağımız her proje onların sayesinde hayata geçmektedir. Tabi ki bu yatırımlardan ilçemiz merkezi ve diğer mahallelerimizde nasibini alacak. Sırası ile oralara da el atacağız. Özellikle ilçe merkezini modern bir şehir görünümüne büründüreceğiz. Hadrianapolis kazı başkanımız görevine başladığı zaman oransın açık hava müze olması için çalışmalarımız sürüyor sürdüreceğiz. Akkaya Hamamımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orada kurulacak Osmanlı ve Selçuklu tarzında yapılacak ve düşündüğümüz model hayata geçtiği zaman Eskipazar'ımız değil bölgemizin işsizlik sorununa çözüm olacak. Yani küçük bir demir çelik çıkacak" dedi.
Daha sonra sırası ile Milletvekilleri de kısa birer konuşma yaparak Eskipazar'ın gelişmesi ve güzelleşmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde halı sahanın temeli atıldı.