Bartın'da 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Bartın'da coşkuyla kutlandı. Yürüyüş olaysız olarak tamamlanırken, yürüyüş sonrasında yürüyüşe katılanlar halay çekti.

Bartın'da 1 Mayıs Kutlamaları
Bartın'da saat 14.00'da başlayan yürüyüşe CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çetin, KESK Şubeler Platformu, Eğitim-Sen, MHP, CHP, ÖDP, SP, Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Amasra Taşkömürleri Müessesesi'ndeki maden işçileri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 500 kişi Kemerköprü'den Yukarı Çarşı'ya kadar yürüdü. 1 Mayıs kutlamalarında GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve Memur Sen İl Temsilcisi Sağlık Sen Şube Başkanı Naci Durmuş konuşma yaptı. konuşmacılar 1 Mayıs'ın ve işçilerin hakları konusunda açıklama yaptı.
Polis eşliğinde "Yaşasın 1 Mayıs Emekçinin Bayramı" sloganları atarak Yukarı Çarşı'ya giden göstericiler, uzun süre alkışlı protesto yaptı. Bartın'daki 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti. Kutlamaların ardından yürüyüşe katılanlar halay çekerek oynadı.